6. april 2017.6. apr 2017.
Uskoro kreću galoperi

Uskoro kreću galoperi

PRIPREME PRED POČETAK KONjIČKE SEZONE NA HIPODROMU U ŠAPCU

Tradicionalni praznični galop

U štalama šabačkog hipodroma 75 konja, a ovaj broj se stalno povećava. Planirano 10 trkačkih dana. Obnova i zaštita staze, tribina, čitavog prirodnog ambijenta za uživanje
Šabački hipodrom, zvanično će otvoriti svoje kapije ove godine na Uskrs, 16. aprila. Tog dana centralni događaj biće Uskršnja trka na 1.200 metara, kategorije četiri. Ukupno je planirano pet galopskih trka za nagradni fond od 760.000 dinara.
- Trenutno je važno istaći da u naše štale pristiže sve veći broj galopera. Do sada ih je ukupno 75 a uvereni smo da će ih biti preko 100. Doterujemo trkačku stazu, koja će biti potpuno bezbedna i udobna, kao i tribine ovog prelepog objekta koji je nadam se i prijatno izletište Šapčana i svih naših gostiju, kaže Aleksandar Dragojević predsednik “Džokej kluba” Šabac, naglašavajući da je ovdašnja publika koja posećuje hipodrom najbolja na svetu.
U deset trkačkih dana, koliko je planirano ove godine nastupiće veliki broj vrhunskih galopera iz cele Srbije i susednih država. Oni će se takmičiti za ukupan nagradni fond od preko 10 miliona dinara.
- Kao i uvek centralni događaj sezone biće Šabačke konjičke svečanosti, manifestacija koja je planirana za 22. i 23. jul ove godine. Tu je i Šabački trajal (21. maj) te Derbi, predviđen 20. avgusta ove godine. Trka grada Šapca je pred Malu Gospojinu, 17. septembra, dodaje Dragojević.
Nema sumnje da šabački hipodrom staje u red vodećih u Srbiji i Evropi. Pored publike Dragojević se zahvaljuje na pomoći gradskoj upravi, Turističkoj organizaciji Šapca, odeljenju za sport, ističući da bez njihove podrške i pomoći ne bi bilo konjičkih trka u Šapcu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa