13. april 2017.13. apr 2017.
ZA DOBROBIT DECE
BESPLATNA „ŠKOLA BEZBRIŽNOG RODITELjSTVA DR ZORANA“ U VRTIĆU „ČIGRA“

ZA DOBROBIT DECE

Svakog drugog petka, u terminu od 17:30 časova, roditelji će moći da se informišu i u direktnom kontaktu sa predavačima postave pitanja iz svih oblasti pedijatrije
Koncipirana tako da pokriva uzrast od rođenja do punoletstva dece besplatna „Škola bezbrižnog roditeljstva dr Zorana“, svakog drugog petka u Vrtiću „Čigra“, pruža roditeljima mogućnost da dobiju prave savete kada je u pitanju bezbrižno odrastanje njihove dece.
- Upravo predavanja koja obuhvataju ovaj starosni period dece čine našu školu specifičnom u odnosu na druge Škole roditeljstva u našoj zemlji. Kroz deset predavanja, koliko je za sada planirano u ovom drugom ciklusu, moje kolege, stručni saradnici i ja, govorićemo o onim problemima sa kojim se roditelji susreću u prvim godinama svog roditeljstva. Roditeljstvo je najlepša funkcija koju čovek može da ima i koja traje večno. Briga o našem potomstvu uvek je prisutna. Da ne bi bila tako velika i onesposobljavajuća po roditelje tu je naša škola. Svi koji su zainteresovani za dobrobit naše dece su dobrodošli – rekao je rukovodilac projekta dr Zoran Vujović, magistar nauke, pedijatar i gastroenterolog.
Na prvom predavanju održanom prošlog petka roditelji su imali priliku da od dr Margarite Bojović, ginekologa, čuju sve o trudnoći i porođaju, od babice Tanje Kaličanin o psihofizičkoj pripremi trudnica za porođaj, a o rastu i razvoju deteta od dr Zorana Vujovića.
- Dr Zoran je jedan izuzetan čovek. Magistar nauka, medicinskih nauka, subspecijalista. Čovek koji ima veliki entuzijazam i veliku ljubav prema deci i roditeljima. Jednostavno svi smo ovde da radimo u interesu dece, da im bude bolje, da imaju bezbrižno detinjstvo i da roditelji imaju što manje problema sa odgajanjem dece. Treba pozdraviti ovaj projekat dr Zorana i njegovih saradnika jer će roditelji biti u direktnom kontaktu sa predavačima pa će tako moći da postave i pitanja iz svih oblasti pedijatrije. Takođe, moći će i naknadno da se konsultuju. Ono što je takođe važno, pored toga što je škola besplatna, da ne se ne formiraju nikakve grupe. Svi zainteresovani roditelji mogu se javiti i meni na brojeve telefona 063 88 66 954 i 064 01 202 01 kako bi dobili sve potrebne informacije o vremenu dešavanja, predavačima, temama u narednom periodu – istakla je dr Vera Rajić.
Posle uvodnih predavanja roditelji će u narednom periodu imati priliku da poslušaju savete i psihologa, logopeda, nutricionista.
- Vrtić „Čigra“ se uključuje u sve akcije i projekte koji su interesu dece i roditelja tako da smo podržali i ovu akciju besplatne „Škole bezbrižnog rodteljstva.“ Roditelji, ali i vaspitači, mogu mnogo toga da nauče od eminentnih predavača – poručila je vlasnica i direktorka Vrtića „Čigra“ Radmila Dabić.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa