13. april 2017.13. apr 2017.
DUGOTRAJNA BRIGA O KULTURI
Predstavljena izdanja iz edicije ARS Scene izdavačke kuće Klio

DUGOTRAJNA BRIGA O KULTURI

Prošle sedmice, u svečanoj sali Biblioteke šabačke u okviru pratećeg programa festivala “Pozorišno proleće”, održano je predstavljanje izdanja iz edicije ARS Scena izdavačke kuće Klio. Projekat ARS, sastoji se od šest biblioteka, a obuhvata i ediciju Scena koja ima određenu vrstu kulturne funkcije a to je da kreira teorijski, kritički i istorijski uvid u stvaralačku praksu likovnih, muzičkih, pozorišnih, filmskih kao i primenjenih umetnika.
Pozorišni reditelj i urednik edicije ARS Scena Nebojša Bradić, predstavio je, ovom prilikom knjigu Ivana Medenice “Tragedija imitacije ili nepostojeći princ” nastalu u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Kreativna studija Ivana Medenice koja se sastoji od eseja o Šekspirovim, Kalderonovim, Rasinovim i Alfred de Miseovim junacima osvetljenim na drugi način, predstavlja važan kontinuitet u produkciji edicije ARS Scena.
Izdavačka kuća Klio se 27 godina brine o mladim intelektualcima, podržavajući različite struke, a veoma lepu saradnju sa Bibliotekom Šabačkom neguje između ostalog i zato što je ona “hram čitalaca”.
-Šabac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji vodi računa o kulturi i omogućava sebi taj luksuz da bude grad na međunarodnoj mapi, vrlo jasno označen. Biblioteka kao izvanredna ustanova u tome ima važnu ulogu, ali na sreću nije jedina kulturna ustanova u Šapcu koja dobro funkcioniše. Kada dođete u Šabac, imate odista prijatan utisak da tu neko dugotrajno i pametno kroz generacije brine o kulturi – istakao je glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Klio, Zoran Hamović.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa