20. april 2017.20. apr 2017.
Održana konferencija o elektronskom poslovanju i internet trgovini

U KORAK SA VREMENOM

U hotelu “Sloboda” održana je konferencija o elektronskom poslovanju i internet trgovini. Šabac Link je prva konferencija i najveći događaj ove godine u Šapcu, posvećen poslovanju na internetu. Namenjena je privrednicima i pravnim subjektima koji žele da prošire svoja znanja iz ove oblasti, unaprede poslovanje i prilagode se uslovima koje donosi četvrta industrijska revolucija.
Organizator konferencije je Zoran Jovanović, sertifikovan konsultant za razvoj MSRR u oblasti internet marketinga i prodaje, a skup je otvorio gradonačelnik Nebojša Zelenović, ističući kako je ovo dešavanje važna i praktična stvar koja treba da pomogne ljudima kako bi poslovali bolje.
-Grad Šabac nije slučajno podržao konferenciju o elektronskom poslovanju i zaista mi je drago što se veliki broj domaćih privrednika koji su došli da unaprede svoje poslovanje odazvao ovom skupu. Šabac želi da pomogne privrednicima kako bi zaradili više, a oni to mogu uraditi ako imaju brže i efikasnije sisteme komunikacije. Elektronsko poslovanje i elektronska trgovina su sadašnjost i to pokazuje zainteresovanost domaćih firmi – istakao je Nebojša Zelenović i dodao da Grad već dugo vremena prati šta se dešava u elektronskom poslovanju i na koji način je moguće pružiti elektronsku uslugu našim sugrađanima, ne samo privrednicima.
Od 2014. godine Grad Šabac ima jedinstveni šalter koji pruža mogućnost da se na jednom mestu završe sve procedure. Takođe postoji i onlajn platforma koja obučava mlade koji žele da nauče programiranje, da to i urade. Posle godinu i po dana postoji 70 svršenih junior programera koji slobodno mogu da konkurišu za neka junior programerska mesta u firmama kojima su potrebni.
-Suština ovog koncepta je da se moraju pratiti trendovi, i da moramo da budemo u korak sa vremenom. Šabac to hoće i može, i ja sam siguran da će Šabac sigurno biti prvi od gradova u Srbiji koji će steći zvanje “pametan grad”, a to će učiniti zato što će imati najbolji, najbrži i najkvalitetniji internet kao osnovnu bazu da bi uošte mogli da razvijamo servise – naveo je gradonačelnik.
Učesnici konferencije, takođe smatraju da je ovo jedna jako bitna stvar za napredak u poslovnoj sferi i dobra prilika da se nešto nauči.
-Konferenciji prisustvujem zato što je vezana za internet trgovinu, kao i za elektronsko poslovanje koje sam kao smer na fakultetu završila. S obzirom na to da radim u marketingu u firmi Uniplast Srbija, smatrala sam da je bitno da proširim svoje znanje i vidike iz te oblasti. Uniplast Srbija je firma koja ulaže u svoje zaposlene i pruža im mogućnost usavršavanja, tako da su svi korisni seminari-konferencije na kojima se nešto novo može naučiti uvek dobrodošli - istakla je Suzana Savković.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa