20. april 2017.20. apr 2017.
ŠABAČKI VATERPOLISTI PRED GOSTOVANjE ŠAMPIONU

QUE SERA SERA

Valjevci kvalitetom nisu mogli da pariraju šabačkim vaterpolistima. Sve je rešeno u prvih osam minuta, te je odmah po okončanju duela, pažnja mogla biti usmerena ka braniocu titule. „Partizan“ favorit uvek, ali su Šapčani igrama zaslužili da to ne bude meč neravnopravnih ekipa, već derbi Super lige
Motivacija i želja jesu važni segmenti sporta, no kada je razlika u kvalitetu velika, sve drugo je manje važno. Šabac i Valjevo možda su imali sličan intenzitet motiva, ali 6:0 u 10. minutu „najplastičnije“ su demonstrirali pomenuto. Utakmica je bila ravnopravna samo u trenucima kada su domaći igrali „na leru“. Mnogo veći izazov, „čivijaše“ očekuje za vikend. Na „Banjici“ ih dočekuje prvi favorit za titulu branilac pehara i najveći vaterpolo klub Srbije, beogradski „Partizan“. Balast favorita, u potpunosti nose „crno–beli“.
- Nema potrebe govoriti o Partizanu. Oni jesu mlad tim, no klub u čijim redovima igra zlatni „olimpijac“ i ekipa koja je zajedno stasavala u jednoj od najboljih vaterpolo škola na svetu. Mi nemamo bilo šta da izgubimo, a opet jedva čekamo da igramo i protiv četvrtog šampiona Evrope ove sezone. Najvažnije da „ne upadnemo“ u njihov ritam, da ne srljamo, već da nam svaki potez bude rezonski i jasan – ističe Rastko Prolić, povratnik u bazen posle duge pauze.
„Partizan“ i „Šabac“ sastaju se u okviru 4. kola, a 3. je kompletirano tek sinoć.
1. ŠABAC 9
2. Partizan (-1) 6
3. Vojvodina (-1) 6
4. C. Zvezda (-1) 3
5. S. Grad (-1) 3
6. Valjevo 3
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa