16. decembar 2010.16. dec 2010.
OSNOVNA ŠKOLA „JEVREM OBRENOVIĆ“

EDUKATIVNI SEMINAR

Prošlog vikenda u školskim prostorijama održan seminar „Između propisa i prakse“ akreditovan od strane Ministarstva prosvete i Zavoda za unapređivanje nastave
Stupanjem na snagu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja jedanaestog septembra 2009. godine prosvetni radnci su se tokom ove godine putem seminara obavestili o novim propisima koje ovaj zakon donosi. Ovim zakonom, koji sadrži oko četristo propisa, uređuju se osnove sistema predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, i to: principi, ciljevi i standardi obrazovanja i vaspitanja, način i uslovi za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, osnivanje, organizacija, finansiranje i nadzor nad radom ustanova obrazovanja i vaspitanja, kao i druga pitanja od značaja za obrazovanje i vaspitanje.
Tim povodom prošlog vikenda u OŠ „Jevrem Obrenović“ održan je po drugi put seminar za nastavnike, sekretare, direktore, stručne saradnike i prosvetne inspektore. Seminaru je prisustvovalo pedeset učesnika. Radojko Gačević, koordinator seminara i realizatori Nataša Ćirić, Nadica Stamenković i Dragan Marinčić sa prisutnima su kroz radionice porazgovarali o dvadeset četiri teme koje su vezane za obrazovni i vaspitni rad. Tokom ta dva dana bilo je reči o realizaciji nastave, o radu odeljenskih starešina, ocenjivanju, vođenju evidencije, radu stručnih organa, Školskog odbora, Saveta roditelja, direktora i svih učesnika koji su u nastavi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa