4. maj 2017.4. maj 2017.
KO JE KOGA PRVI UDARIO
SNIMAK SA ŠABAČKOG BUVLjAKA POTRESAO SRBIJU

KO JE KOGA PRVI UDARIO

“Ubili ga od batina pa ga sad privode”, jedan je od komentara koji se čuju na snimku. “Zar neko stvarno misli da bismo se valjali po prašini sa poštenim prodavcem koji legalno prodaje svoju robu”, ističe Nenad Ilić, rukovodilac Odeljenja komunalne policije
Pre nekoliko dana na internetu se pojavio snimak na kom se vidi kako pripadnici Komunalne policije u Šapcu drže na zemlji čoveka do dolaska redovne policije, nakon čega ga privode. Radi se o prodavcu polovnih stvari na Buvljaku. Snimak je napravila supruga prodavca, koja sve vreme komentariše dešavanja.
-Što ga hapsite? Šta je uradio nelegalno, pita ženski glas, na šta joj jedan od pripadnika Komunalne policije objašnjava da je napao službeno lice i prvi ga udario.
-A to što ste nasrnuli na njega? Što ste krenuli palicom na njega? Što ste hteli da ga bijete? Što ste ga bacili na pod? Što mu je sedeo na glavi, nastavlja da postavlja pitanja snimateljka videa.
-Ubili ga od batina pa ga sad privode! Ovo nije ništa ovde, tući će te tek tamo, još su neki od komentara koji se čuju na snimku.
Vrlo brzo snimak je stigao i do centralnih medija i naišao na zgražavanje i osudu javnosti. Međutim, nigde nije navedeno šta je prethodilo incidentu u trenucima pre uključivanja kamere na telefonu.
Prema rečima rukovodioca Odeljenja komunalne policije u Šapcu, Nenada Ilića, prodavac N.A. je već bio kažnjavan. Ovoga puta ponovo je zatečen u vanpijačnoj prodaji.
-Vršena je redovna kontrola i on je jedini svoju robu prodavao van pijace. Upozoren je da se skloni odatle, ali je to odbio. Nakon toga mu je pisan prekršajni nalog na 5.000 dinara i dat mu rok od sat vremena da ode odatle. Kada su se naši službenici vratili po isteku tog roka, prodavac je i dalje bio tu. Tada mu je rečeno da se pakuje da mu roba ne bi bila oduzeta, na šta je on počeo da je šutira. Kada mu je F.S. (komunalni policajac) rekao da se smiri udario ga je pesnicom. Posle toga prodavac je savladan i od tada kreće snimak. Zar neko stvarno misli da bismo se valjali po prašini sa poštenim prodavcem koji legalno prodaje svoju robu, ističe Nenad Ilić.
Pošto je pozvana redovna policija, prodavcu su stavljene lisice, da bi se sprečilo bekstvo. Ilić navodi da je dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva delo kvalifikovao kao napad na službeno lice. Kako komunalni policajac nije teže povređen, prodavac je pušten, a Ilić dodaje da nije imao nikakvih telesnih povreda niti je tražio lekarsku pomoć.
Nezvanično saznajemo da je N.A. šabački zet, inače iz Novog Sada i da je i porodica u koju je došao imala sličnih problema sa zakonom. Kako naš izvor navodi, u više navrata od njih je oduzimana i kradena roba.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa