4. maj 2017.4. maj 2017.
Neka bude čisto
U KRUPNjU OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLjE

Neka bude čisto

Ekološke patrole, muzičko-scenski nastupi, istraživanje javnog mnjenja...
Članovi Biciklističko-ekološkog društva „ECOBIKE“ Krupanj su u petak 28. aprila 2017. godine na šetalištu u zatvorenoj ulici u centru grada prigodnim programom obležili međunarodni Dan planete Zemlje. Najpre su izveli akciju čišćenja užeg dela grada od smeća u kojoj su učestvovali učenici petog razreda osnovne škole u Krupnju sa ciljem da ujedinjeni u ekološke patrole skrenu pažnju javnosti na sve veće zagađenje životne sredine pod sloganom „Ako bacaš smeće, onda nema sreće“.
U edukativnom programu najpre su nastupili učenici drugog razreda OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju za koje je učiteljica Vesna Lazarević pripremila prigodan recital na ekološke teme. Program je bio prošaran nastupima dece srednjeg, starijeg i predškolskog uzrasta PU „Naša radost“ iz Krupnja koja su na oduševljenje roditelja, drugova i prolaznika izvela nekoliko muzičko-scenskih nastupa na temu drugarstva i ekologije.
Sve u svemu bilo je lepo videti i poučno čuti šta deca imaju da poruče starijima kada je u pitanju zagađenje životne sredine prouzrokovano ljudskim faktorom. Prema istraživanjima „ECOBIKE“ Krupanj više od 95 procenata lokalnog stanovništva je spremno da uzme učešće u ovakvim i sličnim akcijama. Iz Društva poručuju da spremaju nove aktivnosti iz oblasti ekologije, aktivnog boravka u prirodi, bezbednosti učesnika u saobraćaju...
D. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa