4. maj 2017.4. maj 2017.
MAJ MESEC ODLUKE U OPŠTINSKIM LIGAMA

FAVORITI JASNI, BORBA TRAJE

Prvi pogled na tabele ukazuje da vodeće ekipe imaju značajnu prednost u odnosu na pratioce, no, uglavnom je do kraja ostalo dovoljno rundi kako bi se situacija promenila. Ipak, u svakoj od liga, vodeće ekipe su već odigrale oba međusobna meča
U šabačkoj grupi opštinskog ranga, najbliži promociji je OFK “ŠABAC”. Mladi šabački klub jedinog konkurenta ima u “Partizanu” iz Drenovca. Razdvajaju ih tri boda, 33:30. Kako sada stvari stoje, najbliži Međuopštinskoj ligi “Mačva” iz grupe Bogatić je FK “PREMIJER” Badovinci. Iako je osvojio samo bod u duelima sa “Slobodom” iz Salaša Crnobarskog, trenutno na vrhu imaju 6 bodova više, 31:25. “Šumice” Glušci moraju se nadati kiksu Slobode kako bi se umešali u borbu za baraž. Trenutno zaostaju 5 bodova.
Pocerska grupa međuopštinsog ranga popunjava se iz tri Opštinske lige, a najbliži šampionskom slavlju su u Pričinoviću, Jevremovcu i Belotiću. “MLADOST” Belotić igra gotovo perfektno u ligi OFS Vladimirci, 55 bodova, čak 10 više od Mrovske garantuje im miran finiš sezone. Mrovska na drugoj poziciji ima 5 više od Dragojevca na poziciji tri. Sličnu dominaciju pokazuje i “PRIČINOVIĆ” u grupi “Posavotamnava”. Do sada su osvojili 34 boda, 7 više od “Save” iz Mrđenovca, a ovog rivala su i dva puta ubedljivo savladali. Iako su od najbližeg rivala jednom poraženi, a jednom remizirali, igrači “POCERINE” iz Jevremovca bliže su MOL od Maova. Osvojili su 31 bod, Maovi 26. Daleko iza “Bojić” 19 bodova.
DERBI U DONjEM DOBRIĆU
Vikend pred nama mogao bi dati ili definitivan odgovor o šampionu MOL “Jadar” ili potpuno zakomplikovati trku za prvo mesto. U Donjem Dobriću lider “MLADOST” dočekuje drugoplasiranu “Vidojevicu” iz Lešnice. Domaći, uz prednost domaćeg terena derbi dočekuju i sa četiri boda više, 57:53. Eventualna pobeda potpuno bi ih odlepila, ali bi vratila “Jedinstvo” Mali Zvornik u borbu za drugo mesto, tim koji za sada ima 48 bodova. Minimalne šanse za doigravanje ima FK “Milan Orlić”. Od pozicije tri daleko je čak 7 bodova.
Najbliže nastupu u pomenutom rangu naredne sezone je “RUDAR” Brasina, ubedljivo prvi u OL Loznice. “Rudari” su, do sada osvojili 40 bodova, a za drugo mesto se bore čak četiri ekipe: “Mladost” Brezjak (33), “Hajduk” Ribarica (32), “Jadar” (G. Dobrić) (31), “Studenac” G. Koviljača (29). Opštinsku ligu Ljubovije najverovatnije osvaja FK “SELANAC”.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa