16. jul 2009.16. jul 2009.
PONOVO POMEREN ROK ZA PRODAJU “ZORKE ““ MINERALNIH ĐUBRIVA“

DAN “D“ 31. JUL

Javno nadmetanje za prodaju jedne od najstarijih fabrika šabačke “Zorke“ “Mineralnih đubriva“ pomereno je za poslednji dan ovog meseca. Naime, prema ranije objavljenom pozivu prodaja “Mineralnih đubriva“ je trebalo da se održi sutra. Ali, Agencija za privatizaciju je pre nedelju dana objavila izmenjeni poziv za prodaju u kome se kaže da će javno nadmetanje biti održano 31. jula u 13 časova.
- Do pomeranja roka je došlo iz opravdanih razloga, kaže Ilija Nenadović, direktor “Mineralnih đubriva“. Naime, u ranijem pozivu nuđene su samo zgrade, bez saobraćajnica i drugih pratećih infrastrukturnih objekata, što je među potencijalnim kupcima izazivalo konfuziju. To je ispravljeno u novom oglasu. Saobraćajnice i ostali objekti izdvojeni su iz holdinga, procenjena je njihova vrednost i priključeni su imovini “Mineralnih đubriva“. Zato je početna cena na javnom nadmetanju povećana i sada iznosi 3.426.000 evra.

Rok za podnošenje prijava za učešće na javnom nadmetanju ističe 23. jula. Sve do tada potencijalni kupci, uz prethodni otkup dokumentacije, mogu konkurisati za kupovinu “Zorke ““ Mineralnih đubriva“.
U ovom deoničkom društvu očekuju da će konačno, poslednjeg dana jula, dobiti novog vlasnika. Nezvanično, u poslovnim krugovima se priča, da za “Mineralna đubriva“ ima zainteresovanih kupaca. U Agenciji za privatizaciju ne žele da daju informacije o tome, do dana javnog nadmetanja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa