23. decembar 2010.23. dec 2010.
U IZBORU „GLASA PODRINjA“ - PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI U 2010. GODINI

PEHARI I PRIZNANjA NAJBOLjIMA

KAJAKAŠI DEJAN I DUŠKO

Najuspešniji sportisti za 2010. godinu u izboru “Glasa Podrinja“ bili su Dejan Pajić i Duško Stanojević kajakaši KK “Zorka-kolor“. Oni su ove godine na Svetskom prvenstvu osvojili u dvosedu bronzanu medalju na 500 metara i četvrto mesto na 1.000 metara. Pored ovih najznačajnijih rezultata, Dejan i Duško su bili sedmi na Evropskom prvenstvu, četiri puta bili prvaci i dva puta drugi na Prvenstvu Srbije u više disciplina. Veslali su na svim domaćim takmičenjima kao i na Svetskim kupovima.

IVAN I DRAGANA

Sportsku 2010. godinu obeležili su sjajnim rezultatima članovi tekvondo kluba “Letnjikovac“, Ivan Purešević i Dragana Gladović koji su na dodeli priznanja dobili zaslužene pehare i diplome.
Dragana je seniorska prvakinja države i reprezentativka Srbije. Zasluženo je postala prvakinja Balkana i proglašena za najbolju seniorku na Balkanu u 2010. godini.
Ivan Purešević je aktuelni prvak države i prvak Balkana. Ostvario je treće mesto na Evropskom prvenstvu u Ukrajini. Na turnirima u A kategoriji u Hrvatskoj i Francuskoj osvojio je bronzano odličje. Aktuelni je reprezentativac Srbije koji je u nacionalnom timu ove godine zabeležio 23 pobede.

NADA ŠAPCA

U izboru najbolje nade u 2010. godini izabran je mladi kajakaš Aleksandar Aleksić. U 2010. godini postigao je izvanredne rezultate. U trkama jednoseda na 1.000 metara i 500 metara za juniore, Aleksandar je postao juniorski prvak države. Kao junior veslao je i u seniorskoj konkurenciji i osvajao prva mesta u četvercu na 1.000 i 500 metara. Na prvenstvu Evrope u jednosedu na 1.000 metara osvojio je šesto mesto.

MIROSLAV ALEKSIĆ

U konkurenciji najbolji stručno-sportski radnik u 2010. godini proglašen je Miroslav Aleksić trener seniorske ekipe KK “Zorka-kolor“. U klub je uveo najnovije metode stručnog rada što je dalo rezultata da je KK “Zorka-kolor“ jedan od najboljih klubova u Srbiji. Kajakaši pod njegovim nadzorom, Dejan Pajić, Duško Stanojević i mladi Aleksandar Aleksić postigli su vrhunske rezultate da domaćoj i međunarodnoj sceni.

„ZORKA KOLOR“

Kajak klub “Zorka-kolor“ postoji više od 60 godina. U bogatoj istoriji stvorio je svetske i evropske prvake i više od 50 prvaka sadašnje i bivše države. Trenutno je najuspešniji kajak klub u zemlji. Kajakaši ovog kluba, pobedili su skoro u svim disciplinama na Kupu Srbije. Seniorska ekipa je na Prvenstvu Srbije osvojila ubedljivo prvo mesto. KK “Zorka-kolor“ trenutno ima pet reprezentativaca, koji su učestvovali na Prvenstvu Evrope i sveta.

MIROLjUB MERDOVIĆ

Za najboljeg sportskog radnika amatera proglašen je profesor Miroljub Merdović predsednik šabačkog šahovskog kluba. ŠŠK postoji 105 godina, a od kada je Merdović na čelu uspeli su da se plasiraju u najviši rang takmičenja, tačnije prvu ligu Srbije gde su već punih pet godina. Zahvaljujući njemu nekad ruinirane prostorije dovedene su u zavidno stanje, a uoči svih verskih praznika organizuju se tradicionalni turniri na kojima nastupaju šahisti iz svih većih gradova iz Srbije i inostranstva.
Profesor Merdović osim što beleži šahovske uspehe, poznat je i kao učesnik plivanja za Bogojavljenski krst, ali isto tako kao i veliki zaljubljenik u celuloidnu lopticu. On pruža veliki doprinos i u razvoju stonog tenisa među mladima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa