11. maj 2017.11. maj 2017.
Osnaživanje ženskog preduzetništva
POTPISANI UGOVORI

Osnaživanje ženskog preduzetništva

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, organizovao je u Gradskoj kući prijem i podelu ugovora o jednogodišnjem finansiranju usluga računovođe, za žene preduzetnice koje su svoj posao započele u 2016. godini. Ugovor je potpisalo 26 žena, a Grad Šabac ženama preduzetnicama koje su registrovale svoju radnju prošle godine i rade i ove godine, plaća 50 evra mesečno.
-Ovo je vrlo konkretna mera iz našeg lokalnog akcionog plana zapošljavanja koji je podržao Privredni savet. Dogovorili smo se danas da napravimo i savet žena preduzetnica kako bismo ovu veliku i važnu stvar promovisali i pozvali nove žene da se uključe u privatne biznise. Da je Šabac dobar poslovni ambijent pokazuje i broj ugovora koje smo danas potpisali sa ženama preduzetnicama, ali i porast u budžetu od poreza na zarade i od prihoda samostalnih delatnosti – istakao je Nebojša Zelenović i naveo da se u Šapcu od marta prošle godine zaposlilo 1.500 ljudi više.
Koliko je značajna pomoć Gradske uprave i potpisivanje ovog ugovora reći će nam i Dragica Anđelković, vlasnica trgovinske radnje polovne garderobe iz uvoza “Second hand”.
-Ova pomoć će mi značiti dosta s obzirom na to da ima puno prodavnica u Šapcu te vrste. Odlučila sam se za to možda u malo poznijim godinama zato što sam po zanimanju konobar, a ne mogu da dobijem posao u struci. Više mi ni zdravstveno stanje to ne dozvoljava, tako da je ovo bilo idealno rešenje – istakla je Dragica.
Sanja Tadić iz Šapca, koja je u avgustu otvorila studio lepote takođe je istakla značaj ovih pogodnosti.
-Trenutno radim sama, i nadam se da ću ove godine dobiti pojačanje. Usluge koje sam dobila mi jako znače baš zato što je u današnje vreme teško raditi, posebno u uslovima u kakvim ja radim.
K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa