11. maj 2017.11. maj 2017.
Centar urbane Kulture
Šabački letnji festival u organizaciji Miksera

Centar urbane Kulture

ŠLF od 28. do 30. jula. Od izvođača najavljeni “Goblini” i Darko Rundek
Povodom najave ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala, u Gradskoj kući održana je konferencija za medije. ŠLF koji će se ove godine održati od 28. do 30. jula u organizaciji beogradskog Miksera, tradicionalno će se održati na Šabačkoj tvrđavi. O jednoj od najznačajnijih Šabačkih kulturnih manifestacija govorili su gradonačelnik Nebojša Zelenović, Igor Marsenić, član Gradskog veća zadužen za kulturu i Ivan Lalić, izvršni direktor Mikser festivala.
Kulturna organizacija Mikser ima razne delatnosti, pa i Mikser House koji će biti novi organizator festivala. Kreativni kolektiv Mikser godinama unazad je regionalni centar urbane kulture koji sa velikim uspehom okuplja mlade umetnike, kreativce, publiku iz Beograda, Srbije, regiona i sveta. Mikser, kulturni katalizator regiona ove godine otvara i Mikser House u Sarajevu.
-U poslednjih par godina osetili smo snažnu potrebu da nasleđe Miksera prenesemo i na druge gradove. Mnogo je lepo doći u sredine koje nemaju u dovoljnoj meri razvijen kulturni sadržaj, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Festival je na jako zdravim nogama već postavljen. Želim da se zahvalim pre svega MTV koji je prošle godine napravio jedan veliki iskorak izlaskom iz Tvrđave. U momentu kada je festival iskoračio na onu divnu zelenu površinu, dobio je ozbiljan kapacitet i gabarit da postane regionalni lider u ovom delu Srbije, ali i Balkana. S jedne strane su nam olakšali posao, a sa druge otežali. Ta lestvica je dignuta visoko i sada moramo i možemo preko nje - istakao je Ivan Lalić.
Svakog leta od 2003. godine, Festival okuplja brojne poznate pop, rok, pank bendove, kao i DJ iz Srbije, regiona i sveta. Muzički program ove godine odvijaće se na dve bine: main stage i DJ stage. Osim muzičkog dela biće predstavljeni i prateći sadržaji: Art zona, debatni program, klasična muzika i stand up teatar. Ove godine između ostalog imaćemo priliku da čujemo šabački ikonički bend “Goblini”, a po prvi put Darko Rundek će sa svojim orkestrom nastupiti na otvaranju festivala. Kompletan program biće saopšten do prvog jula.
-Zahvaljujem se gospodinu Laliću i drago mi je što možemo da podelimo ovu radost sa javnošću. Mislim da će Mikser dati jedan novi podsticaj i našem festivalu ali i dešavanjima koja će njemu prethoditi, koja će se desiti nakon festivala. Mislim da se grad Šabac na ovaj način i uz prisustvo jedne eminentne kulturne ustanove, a Mikser to zaista jeste, postavlja na mapu u Srbiji kao centar kulture i centar novog, kreativnog stvaralaštva. Kreirajući taj centar kulture pokazujemo kako želimo da Srbija izgleda u budućnosti – naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa