23. decembar 2010.23. dec 2010.
ŠABAČKO POZORIŠTE

ROMEO I JULKA ZA RANISAVA

Prošlog četvrtka pred punom pozorišnom salom dramska sekcija Ekonomsko-trgovinske škole izvela humanitarnu predstavu. Sve ulaznice su rasprodate a prihod od njih ide u humanitarni fond „Humano srce Šapca“ za izgradnju kuće Ranisavu Rafailoviću
„Romeo i Julka“ je parodija na Šekspirovu tragediju „Romeo i Julija“. Smeštena u današnje vreme, kada su mladi preokupirani fejsbukom, mobilnim telefonima i igricama, Đorđe Mraović, pisac teksta i glavni glumac, pokazao nam je da je ljubav ista samo vreme drugačije. Na veoma duhovit način, Romeo je prikazan kao simpatičan „bucko“ kome je hrana neprestano u mislima pa čak i kad se zaljubi, dok je Julka, prelepa plavuša, izgubljena u nekom svom svetu ali kojoj se upravo taj „bucko“ svideo.
Ova parodija doživela je veliki uspeh, samim tim što su sve ulaznice rasprodate, ali i zbog publike koja je uživela u predstavi od početka do kraja ne skrivajući svoje zadovoljstvo iako je većina prisutnih već imala priliku da vidi ovu predstavu.
Jelena Matić, prof. srpskog jezika i književnosti, istakla je da je u pitanju projekat edukacije mladih kroz zabavu. U najvećem broju su obuhvaćeni učenici iz dva odeljenja kojima ona predaje, III7 i IV4, sa još nekoliko učenika sa kojima su zaokružili projekat. Tako zamišljen projekat prerastao je u humanitarnu akciju koja je prvi put odigrana u pozorištu u humanitarne svrhe za brigu o deci zaostaloj u razvoju. Na tome se nije završilo. Glumci su posle toga išli u školu i družili se sa decom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa