11. maj 2017.11. maj 2017.
PRIČA O NAMA
U ŠABAČKOM POZORIŠTU 23. MAJA
PREMIJERA PREDSTAVE „RUBIŠTE“

PRIČA O NAMA

„Čini mi se, a mene iskustvo u tome nikad nije prevarilo, da smo na pragu jednog pozorišnog događaja koji će prodrmati ne Šabac nego celu Srbiju“, poručuje direktor Zoran Karajić
Zamislite jedno izolovano mesto na jugu Srbije. Mesto u kome nema empatije, morala, nikakvih porodičnih vrednosti. Tome pridodajte ansambl Šabačkog pozorišta potpomognut kolegama Aleksandrom Pleskonić, Milicom Janevski i Sašom Torlakovićem pod rediteljskim rukovodstvom Kokana Mladenovića i dobićete, kako je istakao i direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić, pozoršni događaj koji će „prodrmati ne Šabac nego celu Srbiju“.
- Znao sam da kada dođe Kokan Mladenović da će u Šabačkom pozorištu nastati opsadno stanje. Zbog njegovih obaveza, za veoma kratko vreme, uradili smo predstavu „Rubište“. Kako je premijera zakazana za 23. maj svaki dan smo na probama od deset sati ujutro do kasno u noć. Zbog toga smo morali, u ovom periodu da skinemo sve predstave koje su bile na repertoaru – rekao je direktor Karajić i jedan od aktera predstave nastale po tekstu Ninoslava Đorđevića, glumca Narodnog pozorišta iz Sombora.
Na osnovu do sada odrađenog Karajić je uveren da će se predstava igrati i van granica naše zemlje.
- Čini mi se, a mene iskustvo u tome nikad nije prevarilo, da smo na pragu jednog pozorišnog događaja koji će prodrmati ne Šabac nego celu Srbiju. Predstava je dosta teška. I sam naziv upućuje na neku ivicu, neki rub, životni, egzistencijalni. Zaista pesimističan pogled na nas. Na probama se i plače tako da se i prekidaju zbog viška emocija. Svima nam je teško ali sam siguran da ćemo 23. maja da izađemo sa nečim što će biti bum u Srbiji – poručuje Karajić.
Kako je i sam reditelj Mladenović istakao biće to „veoma moderna predstava na jednu tradicionalnu priču“ za čiju scenografiju je zadužena Vesna Popović, a za kostime Maja Mirković. I sve to uz povratak južnjačkog dijalekta na pozorišnu scenu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa