11. maj 2017.11. maj 2017.
U ŠABAČKOJ GIMNAZIJI ODRŽANO PAR
MANIFESTACIJA

U GODINI JUBILEJA

Šabačka gimnazija tokom cele školske godine nizom aktivnosti obeležava sto osamdeset godina postojanja i rada. Tim povodom prošle srede, 26. aprila, Aktiv profesora romanskih jezika zajedno sa učenicima organizovao je „Veče poezije“. Publika, u kojoj su bili i osnovci, imala je priliku da čuje stihove najpoznatijih francuskih, španskih i italijanskih pesnika poput Fransoa Vijona, Žaka Prevera, Pabla Nerude. Sve to uz koji ton moderne muzike, repa i neizostavnog Žaka Brela.
- Naša želja i volja da naučimo jezik i ljubav prema tom jeziku je nešto najbitnije – izjavila je maturantkinja Ljubica Đerić.
Naredne večeri, u četvrtak 27. aprila, otvorena je izložba „Izdavačka delatnost Šabačke gimnazije“ autora Saše Lazića, bibliotekara.
Istog dana učenici Šabačke gimnazije prisustvovali su završnoj ceremoniji projekta širenja nastave japanskog jezika u Srbiji pod pokroviteljstvom Micubiši korporacije u Ambasadi Japana u Beogradu. Tom prilikom devet šabačkih gimnazijalaca primilo je diplome od ambasadora Japana Đuićija Takaharija. Inače, japanski jezik u Šabačkoj gimnaziji uči se već tri godine.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa