18. maj 2017.18. maj 2017.
PRVI KORACI KA IZGRADNjI TOPLANE NA BIOMASU U ŠAPCU

NAJBOLjA USLUGA PO NAJNIŽOJ CENI

Članovi projektnog tima za izgradnju toplane na biomasu održali su sastanak sa konsultantskom kućom koju je angažovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Cilj sastanka je izrada fizibiliti studije - studije izvodljivosti i priprema projektnog zadatka i tenderske dokumentacije za javno privatno partnerstvo.
U cilju postizanja energetske nezavisnosti korišćenjem lokalne biomase kao goriva, čime će se ostvariti i korist za građane obezbeđivanjem najbolje usluge po najnižoj ceni, razvojni plan Grada Šapca je da se u narednom periodu realizuje energetski efikasan projekat izgradnje toplane na biomasu.
Projekat će biti realizovan u dve faze. Prva faza je biće završena do jula, a druga faza do avgusta 2017. godine. Projekat će se realizovati kao ugovorno javno – privatno partnerstvo bez elemenata koncesije, gde će privatni partner biti zadužen za implementaciju tehnološkog i organizacionog procesa.
Partneri Grada Šapca u realizaciji ovog projekta su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), koji su prepoznali značaj i vrednost ove kapitalne investicije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa