18. maj 2017.18. maj 2017.
SVI SU POBEDNICI
U SPORTSKOJ HALI „ZORKA“ ODRŽANE SPORTSKE IGRE MLADIH

SVI SU POBEDNICI

Proteklog utorka devetsto učenika od prvog do četvrtog razreda iz jedanaest škola iz Šapca i okoline uzelo učešće u sportskom nadmetanju organizovanom u okviru projekta grada Šapca „Rasti zdravo, sport u škole“
Svečanim defileom profesora fizičke kulture, realizatora programa „Rasti zdravo, sport u škole“, osnovnih škola „Janko Veselinović“ Šabac, „Nikolaj Velimirović“ Šabac, „Vojvoda Stepa Stepanović“ Lipolist, „Kralj Aleksandar Karađorđević“ Prnjavor, „Mića Stanojlović“ Koceljeva, „Jevrem Obrenović“ Šabac, „Majur“ iz Majura „Stojan Novaković“ Šabac, „Nata Jeličić“ Šabac, „Vuk Karadžić“ Šabac, „Laza K. Lazarević“ Šabac i intoniranjem himne proteklog utorka u Sportskoj hali „Zorka“ otvorene su Sportske igre mladih.
- Mislim da smo kao i uvek na pravom putu. Ovo je stvarno slika koja vrlo često ide iz Šapca. Program „Rasti zdravo, sport u škole“ ili kako mi zovemo Mala olimpijada je nešto odakle stvarno treba da poteknu novi asovi koji će nas matore polako potisnuti u zaborav, a time dobiti i neke nove olimpijske pobednike. Uvek je puno srce videti ovoliko dobre energije na jednom mestu. Samo da poželimo da se deca ne povređuju i ostanu ceo život u sportu – rekao je Veselin Vuković, predsednik Sportskog saveza Šabac koji je podržao ovaj projekat.
Projekat „Rasti zdravo, sport u škole“ pre sedam godina pokrenuo je grad Šabac uz podršku Saveza za školski sport Srbije. Jedinstven program ovog tipa u Srbiji besplatan je i namenjen je učenicima od sedam do deset godina. Uključene su dvadeset četiri sportske jedinice sa oko 1.600 učenika, a na realizaciji učestvuje dvadeset profesora fizičkog vaspitanja.
- Drago mi je kad vidim ovakvu energiju, raspoloženu decu. Mislim da su svi oni danas pobednici jer su izabrali da se bave sportom. Program „Rasti zdravo, sport u škole“ koji je prepoznatljiv u gradu Šapcu sada se realizuje i na republičkom nivou tako da smo ponosni na tu činjenicu. Ponosni smo što su i naša deca među najboljim sportistima u našoj zemlji. To samo daje garanciju da će Šabac i ostati grad sporta. Da bi tako bilo moramo raditi na obezbeđivanju uslova, pre svega za naše najmlađe sportiste. Sredili smo atletsku stazu na našem Gradskom stadionu. Uskoro će krenuti i sređivanje Mačvinog stadiona. Uz ono što smo i ranije uradili imamo jasne planove da poboljšamo i školsku infrastrukturu kako bi naši sugrađani mogli da se bave, pre svega, ozbiljnim sportom, profesionalnim sportom. Jako nam je važno da i deca imaju uslove za bavljenje sportom, kao i naši rekreativci – izjavio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa