18. maj 2017.18. maj 2017.
PROLEĆNA IZLOŽBA ULSŠ 2017.

JEDINSTVO RAZLIČITOSTI

Svakog proleća, ULSŠ organizuje tradicionalnu izložbu ULSŠ. Ove godine na konkurs je prispelo šezdeset četiri, a za izlaganje je opredeljeno trideset četiri autorska ostvarenja. Zastupljene su različite umetničke discipline – slike, instalacije, crteži, fotografije, grafike..
- Postavljeni radovi predstavljaju naše Udruženje, umetničke discipline koje postoje u našoj organizacionoj strukturi. ULSŠ ima više od stotinu članova i internacionalnog je sastava. Za Prolećnu izložbu ne dodeljujemo nagradu, nagrada je samo učešće na postavci, s obzirom da je selekcija veoma oštra, kaže Slobodan Peladić, predsednik ULSŠ.
Prema rečima istoričarke umetnosti Tatjane Marković, “koncept izložbe reprezentuje otvorenost Udruženja ka tradicionalnom izrazu, ali i savremenom promišljanju umetnosti.”
- Otvorenost Udruženja ka drugim centrima likovne umetnosti u zemlji doprinosi kvalitetu koji se može sagledati, ne samo na ovaj, nego i na drugim izložbama ULSŠ. Nekoliko tematskih ili revijalnih izložbi tokom godine, u gradu ili van njega, pružaju mogućnost svim članovima da prezentuju svoja dela. Organizacijom iložbi, ali i drugim programima, javnost stiče uvid u delatnost Udruženja, koje daje svoj doprinos i razvoju likovnog života grada, zajedno sa pojedincima, umetničkim grupama ili institucijama kulture, istakla je Markovićeva.
Izložba je otvorena do subote.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa