23. decembar 2010.23. dec 2010.
IZLOŽBA PRVOG SAZIVA LIKOVNE KOLONIJE U NAKUČANIMA

STASALI ZA UMETNOST

U galeriji Kulturnog centra u Šapcu, prošlog petka otvorena izložba Prvog saziva likovne kolonije u Nakučanima. Nakon ovog pocerskog sela i Loznice, slike petnaest mladih autora nastale u periodu od 4. do 12. jula, do 21. decembra imala je prilike da vidi i šabačka publika
Pod pokroviteljstvom Gradske uprave Šapca a u organizaciji Crkvene opštine “Nakučani, mesnih zajednica “Nakučani“, “Sinošević“, “Bojić“, šabačke Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Šabac, od 4. jula do Petrovdana ove godine održana je prva likovna kolonija u Nakučanima.
- Šabačka Gradska uprava u poslednje vreme dosta ulaže u oživljavanje i razvoj sela. Zbog toga smo došli na ideju da pod njihovim pokroviteljstvom iskoristimo prelepi ambijent okućnice Đakovića u Nakučanima i organizujemo likovnu koloniju koja bi mogla označiti kulturno-umetnički preporod ovog mesta. Na odlično razumevanje smo naišli i kod nakučanske Crkvene opštine, pa nam je prilikom organizacije dosta pomogao i sveštenik Slaviša Marković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa