18. maj 2017.18. maj 2017.
TRAGOM DžINGIS KANA
ŠAPČANI NA MOTORIMA IDU DO KINE

TRAGOM DžINGIS KANA

Šabački bajkeri i ove godine kreću u avanturu na dva točka. Cilj je, ovog puta, Mongolija, a ako im uslovi dozvole otići će i do Kine. Nadaju se da će put od 20.000 kilometara u oba pravca preći za 45 dana. Polazak je 15. juna.
Nikola Kacin, koji je organizator puta i Dejan Isaković, članovi Moto kluba “Čivija” na motorima su već obišli Afriku, Rusiju i Italiju. Treći član biće Vlada Novotni iz Sremske Mitrovice.
Razlika u odnosu na prethodne godine je ta što će ove godine imati pratnju. Zbog loših uslova puta, Šapčani Steva Ivanović i Miladin Antonić Maki će džipom nositi opremu za kampovanje i gorivo, a čitav put će snimati kamerom i dronom.
-Dugo imam želju da odem u Mongoliju i ove godine je došlo na red da to i ostvarim. Od detinjstva sam mnogo čitao o Džingis Kanu, kasnije sam gledao i putopise iz ove zemlje, a pored toga uvek me je fascinirao i Kineski zid. Nikada mi nije bilo interesantno da sednem u avion i odem tamo, čak ni autom nije isti doživljaj. Verujem da samo na motoru svaki metar puta može da se oseti na pravi način i sve da se doživi potpuno realno, objašnjava Dejan Isaković.
Planirana ruta odlaska je preko Budimpešte, Kijeva, Moskve, Astane do Mongolije, a zatim kroz pustinju Gobi do Kine. Povratak će biti preko Bajkalskog jezera, Irkutska, Krasnodarska, a onda ponovo u Moskvu gde bi trebalo da ostanu nekoliko dana kao gosti MK “Noćni vukovi”. Jedan od najpozantijih moto klubova na svetu pružaće podršku našim bajkerima tokom celog puta. Čuveni Hirurg, vođa MK “Noćni vukovi” i jedan od najbližih ljudi Vladimira Putina, rekao im je da mu se jave ukoliko naiđu na bilo kakav problem tokom puta. Šapčani su ovaj moto klub posetili i kada su pre dve godine išli u Moskvu, na 70. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu. Kada su ove godine “Noćni vukovi” na Dan pobede išli u Berlin bilo im je zabranjeno snimanje, pa su snimci Nikole Kacina emitovani na ruskoj državnoj televiziji.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa