18. maj 2017.18. maj 2017.
BOKS – PRVENSTVO SRBIJE ZA MLAĐE KATEGORIJE

TRI ŠAMPIONA, OSAM ODLIKAŠA

Šabački boks osvojio je osam odličja u Kragujevcu, na Prvenstvu Srbije za školarce, pionire i juniore. Dva kluba iz našeg grada predstavljalo je ukupno 9 boraca
U “srcu Šumadije” dresove sa imenom starijeg šabačkog kluba, “Mačve” nosilo je tri boksera i svaki je postao šampion države u svojoj kategoriji. Put do trona posebno je bio težak za Ivana Đorđića koji je do finala morao da savlada čak tri rivala, a u konačnom okršaju čekao ga je domaći bokser Petrović koga pobeđuje na poene 2:0. Istim manirom, finala osvajaju Damir Sakić i Semiz Aličić, a pozicije u finalu obezbedili su rutinskim pobedama na poene. Semizu Aličiću ovo je peta uzastopna titula. Ekipa koju su predvodili treneri Mitrović i Pejkić proglašena je najboljom juniorskom na Prvenstvu.
- Ovo je bilo jedno od najkvalitetnijih i najmasovnijih prvenstava u poslednjih nekoliko godina. Nastupilo je oko 170 boksera i mi smo zadovoljni rezultatima. Čestitam našim borcima i trenerima. Bili smo najbolji, ali istovremeno smo pokazali i dopadljiv boks – istakao je direktor Mačve Dragan Petrović.
Rezultate vredne pažnje ostvarili su i bokseri BK “Živorad Rajšić”. Četiri takmičara ovog kluba zaslužila su epitet vicešampiona Srbije, školarci Mirko Jovanović i Jovan Pavlović, pionir Dušan Mitrović i juniorka Milica Šobić. Danijel Nukić (junior) kući je doneo bronzano odličje, a Alija Ametović svoju borbu je izgubio prekidom. Boksere “Živorada Rajšića” predvodio je trener Marjanović.
- Moramo biti zadvoljni. Radimo i funkcionišemo u teškim materijalnim uslovima, veliki uspeh je i odlazak na prvenstva, a svaka medalja veliko ostvarenje. Veliki entuzijazam boraca i trenera Marjanovića omogućio je ovakav rezultat – naglašava predsednik BK “Živorad Rajšić” Milorad Rajšić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa