25. maj 2017.25. maj 2017.
ŠAMPIONI U  GRADSKOJ KUĆI
PRIJEM ZA ŽRK “MEDICINAR” I FK “MAČVA”

ŠAMPIONI U GRADSKOJ KUĆI

Državne šampione u rukometu, igračice, stručni štab i upravu “Medicinara”, odnosno njihove kolege po funkciji u “Mačvi” novom članu Super lige ugostio je u Gradskoj kući predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. Klubovi javno obećali još uspešnije naredne sezone, Pajić uzvratio maksimalnom podrškom grada
Šabačke rukometašice prekinule su gotovo trodecenijsko čekanje na ekipnu titulu našeg grada u nekom ekipnom sportu. “Pokorile” su Srbiju, učinile sugrađane ponosnim, prezentovali svoj grad na pravi način, a svi uspesi bili su mogući samo uz pomoć budžeta grada i Gradske uprave, istakao je na prijemu u Gradskoj kući predsednik UO ŽRK “Medicinar” Dejan Pavlović.
- Imali smo poverenje Grada, gradskih struktura i verujem da smo ga opravdali. Razumeli su naše potrebe i veliko hvala svima, gospodinu Nemanji Pajiću i članu Veća zaduženom za sport Draganu Nikoliću. Ove sjajne igračice su dosanjale svoj san, sjajni stručni štab ih je vodio do trona, a mi smo bili tu da im obezbedimo sve što treba. Ovo je pre svega njihov uspeh, ali i uspeh naših sugrađana, navijača koji čine da iz sezone u sezonu budemo najpraćeniji tim lige, da osetimo energiju na svakoj utakmici. Sledeće godine želimo duplu krunu – rekao je Pavlović.
- Osvajala sam titule, ali nikada domaću i jedan razgovor bio je dovoljan da osetim snagu ovog kluba i da dođem u Medicinar, uverena da ću u ovom dresu dosanjati i taj san. Radilo se predano, ozbiljno, ali sam uživala u svakom danu sa ovim devojkama i svim ljudima u klubu. Hvala svima koji su bili uz nas – ističe prvotimka Marija Lojpur.
Nedugo po odlasku naših šampionki, na isto mesto stigli su naši šampioni, fudbaleri Mačve igrači koji su stari klub vratili u elitu države kojoj pripadamo posle 6 i po decenija. Do kraja Prve lige ostalo je još jedno kolo, ali odavno se misli o Super ligi, plan je da ovaj rang ostane prošlost, a uvereni smo da, uz pomoć grada to mogu učiniti.
- Prijem u Gradskoj kući treba zaslužiti i nama je čast da smo u tome uspeli. Dug put je iza nas, a pred nama, uveren sam, samo superligaške staze. Bez pomoći grada, podrške navijača sve ovo ne bi bilo moguće i nadam se da smo svoju zahvalnost iskazali na terenu. Super ligu su izvojevali igrači, stručni štab, a mi želimo da od kluba stvorimo stabilnog superligaša, a ubrzo će i planovi rasti. Šabac zaslužuje superligaša, a zahvaljujući sredstvima grada, imaće priliku da najveće gleda u svom gradu, na svom stadionu – rekao je predsednik Mačve Ivica Kralj.
- Kao neko ko je iz Šapca, ko je stasavao u klubu, kome je „Mačva“ život, još ne mogu da verujem da sam ostvario svoj san baš u najdražem dresu. Bili smo kolektiv, drugari, nezadrživ tim koji je verovao od prvog trenutka da je spreman za istorijska dostignuća. Nema stajanja ni u Super ligi, hoćemo Šapčane da učinimo još ponosnijim – uvereno iznosi planove kapiten Filip Pejović.
Šabac se ponosi sportskom istorijom, tradicojom, a zahvaljujući sjajnim sportistima i sportskom sadašnošću, naglasio je u odvojenim razgovorima predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
- Mi odobravamo sredstva, ali su to sredstva građana Šapca, svaki dinar nosi veliku odgovornost, no u razgovorima sa rukovodstvima klubova uvideo sam ozbiljnost, predanost, posvećenost i jasan plan kako da klubovi ostvare sve ciljeve. Šta su zacrtali, to su i ostvarili i ponosni smo što smo bili podrška i dali svoj doprinos u pisanju istorije. Naša obaveza je da budemo tu za njih uvek, da ispratimo planove, podržimo pravi rad i budemo “vetar u leđa” uspesima koje nas sve čine ponosnim. Još jednom čestitam „Mačvi“ i „Medicinaru“, vi ste ponos našeg grada – obećava predsednik Skupštine grada.
- Uvek smo otvoreni za razgovor, želimo da podržimo uspešne i da stanemo iza kolektiva koji promovišu naš grad na pravi način, to smo radili i to ćemo raditi i dalje. Podržaćemo Medicinar na putu kvalifikacija za Ligu šampiona, stadion „Mačva“ ćemo prilagoditi superligaškim standardima – kratko je rekao član Gradskog veća Dragan Nikolić.
B. D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa