25. maj 2017.25. maj 2017.
GRAD BRINE O POLjOPRIVREDNICIMA
GRAD ŠABAC KUPIO 83 PROTIVGRADNE RAKETE

GRAD BRINE O POLjOPRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, prisustvovao je dostavi novih protivgradnih raketa u protivgradnoj stanici u selu Predvorica na imanju Bože Simića. Grad Šabac i ove godine pokušava da pomogne poljoprivrednicima kupovinom protivgradnih raketa.
- Nama je zadovoljstvo da smo ove godine postavili protivgradnu stanicu i u Ribarima. To su izuzetna sredstva za grad, iako lokalna samouprava nema obavezu da nabavlja sredstva, grad ipak brine o svojim poljoprivrednicima i želi da pomogne u zaštiti naših useva od šteta. Protivgradne rakete ne mogu zaštititi sve sto odsto ali svaki pomak u zaštiti je izuzetno značajan. S obzirom na to da su poslednje godine turbulentne što se tiče gradonosnih oblaka i da je ovo područje posebno usmereno na dejstvo gradonosnih oblaka, nama je obaveza da štitimo naše područje te se nadam da ćemo i ove godine biti uspešni – navodi Predrag Srdanović iz Odeljenja za poljoprivredu i ističe da treba napomenuti da se područja kraj Drine, poput Prnjavora ne mogu braniti od strane njihovih protivgradnih stanica.
Grad Šabac na svojoj teritoriji ima 26 protivgradnih stanica, a već četvrtu godinu izdvaja sredstva za kupovinu protivgradnih raketa, iako nije u obavezi. Koliko je raketa potrebno zavisi od vremena. Nekada se desi da se u jednom momentu ispali po 4,5, posebno u maju kada je vreme nestabilno.
-Svake godine kada krene prolećni period i kada je nestabilno vreme povede se priča oko toga ko je za šta nadležan. Šta briga naše građane ko je za šta nadležan? Oni imaju potrebu da im imovina bude sačuvana i kad je u mogućnosti lokalna samouprava to radi. Mi u Šapcu to radimo već dugi niz godina unazad i vidim da su naši poljoprivrednici time zadovoljni. Gradom nije oštećen nijedan metar kvadratni, sve lansirne lampe rade, ima dovoljno raketa, a mi smo tu da našim građanima sačuvamo imovinu i da im omogućimo da zarade neki dinar – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Koliko je ova akcija značajna za poljoprivrednike potvrdio nam je i zemljoradnik Mile Ranisavljević koji je iskazao izuzetnu zahvalnost Gradu, pre svega gradonačelniku Nebojši Zelenoviću.
-Iskreno, nisam upoznat sa tim da je neka gradska vlast kupovala rakete za nas. Jako je lepo to što nas se neko setio i što nas podržava koliko može. Nismo imali ni lansirnu stanicu dok nas Grad nije podržao, što je za ovo vreme u kojem živimo prevazišlo naša očekivanja – istakao je Mile Ranisavljević.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa