25. maj 2017.25. maj 2017.
Igra svetlosti
ŠABAC BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN MURAL

Igra svetlosti

U Noći muzeja šabački umetnik Đurađ Stevanović počeo je sa oslikavanjem zida Škole primenjenih umetnosti u okviru izložbe „Revolucija je moja evolucija“
Iza šabačkog umetnika, bivšeg đaka Škole primenjenih umetnosti, Đurađa Stevanovića su stotine i stotine oslikanih zidova u Srbiji i Evropi. Još jedan u nizu, koji veselim bojama prenosi pozitivnu energiju, započet je u 14. Noći muzeja u okviru izložbe Škole primenjenih umetnosti „Revolucija je moja evolucija“.
- Tema ove godine bila je proslava stogodišnjice Oktobarske revolucije koja je kompletno promenila naše živote. Nakon nje desile su se mnoge male i velike revolucije na polju tehnike, kulture i umetnosti. Mi smo kao Škola primenjenih umetnosti na ovu temu odgovorili sa velikim zadovoljstvom izložbom „Revolucija je moja evolucija“ u kojoj je učešće uzelo šesnaest nekadašnjih učenika naše škole. To su izuzetni mladi stvaraoci u polju umetnosti, likovne, primenjene i druge. Jedan od njih je i Đurađ Stevanović – rekla je prof. Marija Sulji, umetnički rukovodilac i koordinator izložbe.
Apstrakcija pomešana na momente sa realizmom, vesele boje spreja koji oslikava konture geometrijskih elemenata i floralnih motiva, svojevrsna je Đurađova umetnička revolucija.
- U pitanju je neki novi stil koji pokušavam da izgradim kako bih postao prepoznatljiv. Poenta je u igri svetlosti kroz grane i lišće. Naziv dela biće „Šuma“ ili „Nebo“. Još uvek se nismo odlučili. Radim pozitivne zidove, lepe stvari za malu i veliku decu – istakao je Đurađ.
Izrada murala na zidu Škole primenjenih umetnosti, prema rečima direktorke Nevenke Đokić, nastavak je lepe ideje o muralizaciji grada Šapca.
- Ideje koja je doprinela da nam grad oživi, bude interesantniji i estetski uobličeniji. Ponosni smo na naše učenike, danas priznate umetnike, na njihov rad. Zaista je veliko zadovoljstvo kada nam se rado vraćaju, posećuju nas i izlažu sa nama i za nas, kao sada Đurađ, ali i naši drugi učenici koji su učestvovali u okviru 14. Noći muzeja i programa „Evolucija je moja revolucija“ – rekla je direktorka Nevenka Đokić.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa