25. maj 2017.25. maj 2017.
POSLE DUGIH 29 GODINA
MEDICINAR ŠAMPION SRBIJE

POSLE DUGIH 29 GODINA

Sve je bilo spremno za veliko slavlje, atmosfera slavljenička, a plus pet već posle 12 minuta igre nagovestili su da sve pripreme nisu bile uzaludne, te da će biti napisana najsjajnija stranica istorije šabačkog kluba. Započela je nova istorija šabačkog rukometa. Vreme do naredne titule meriće se od ove godine
Na ogradi tribina plavo beli baloni, tribine solidno popunjene punih sat vremena pre početka utakmice. Najmlađe navijačice sa transparentima, majicama sa likom kapitena šabačkog kluba, proba predviđenog programa pre meča, svečanosti na poluvremenu i tiho razmišljanje o podizanju pehara i onome što sledi posle zvuka sirene, ali samo ako bude sve kako treba. Već krcate tribine posmatraju svaki pokret na parketu, tenzija sveprisutna. Ipak, napetost ne traje dugo. Već u 12. minutu kontranapadi, asistencije Radović, golovi Lojpur i Žarković, razbranjena Jovana Perić, donose plus pet. Sve je u redu, možemo razmišljati o proslavi. Do kraja puno prilike za egzibicije, dvocifreno vođstvo i poslednji minuti na parketu ostavljeni budućnosti Medicinara, mladim snagama. Umesto Perić, Radović, Žarković, Prelević, Lojpur, Prijović, Kostić, poslednje minute odigrale su: Glišić, Mandić, Karić, Kecanović, Milošević, Ručnov, Đurković. Još su na početku, a u rukama već imaju titulu, 37:25.
SNOVI POSTALI STVARNOST
- Kada sam došao u Šabac 3. januara, naš predsednik Dejan Pavlović uveravao me je da uzimamo titulu, bukvalno je rekao: „Sajo, Mi uzimamo titulu“. Osetio sam neverovatnu energiju u svakom danu koji sam proveo ovde, na svakom treningu, svakom razgovoru sa upravom, svakom susretu sa Šapčanima. Ta vera, snaga i vanserijski kvalitet ovih rukometašica, vodile su nas do kraja. Ne znam postoji li još neki trofej pojedinačni koji Ana nije osvojila – istakao je trener Saša Bošković.
- Ovo je titula koja mi je nedostajala, put do nje bio je težak, ali ovo iskustvo u Šapcu nikada neću zaboraviti, sjajne rukometašice, sjajni ljudi, podrška u svakom trenutku. Ne mogu ni sama da opišem koliko mi baš ovo zlato znači – dodaje iskusna Marija Lojpur.
- Sve tri godine sam verovao da možemo do pehara, da sa Anom kao liderom i dobrim odabirom trenera i igračica možemo do titule, onda je delovalo kao dalek san, sada je stvarnost. Mi već mislimo o narednoj sezoni, već dovodimo pojačanja, a ciljamo duplu krunu – uveren je predsednik UO „Medicinara“ Dejan Pavlović.
- Znam osećaj podizanja pehara u Kupu šampiona, Kupu kupova, znam kako je biti na olimpijskom postolju, ali ova titula uvek će biti nešto posebno, titula u mom gradu sa klubom u kome sam ponikla. Uradili smo neverovatnu stvar, svaki bod, svaki gol smo izborile na terenu i iza svakog stoje sati rada, posvećenosti. Osećam se predivno – suzdržavajući emocije naglašava kapiten Ana Radović. Uz pobedničke pehare (prelazni i onaj koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba), ona je dobila i tri pojedinačna priznanja, pehare za najboljeg strelca lige, najkorisniju igračicu lige i specijalno priznanje Sportskog saveza Šapca.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa