23. decembar 2010.23. dec 2010.
U BEOGRADU ODRŽANA 14. SKUPŠTINA DEMOKRATSKE STRANKE

CILjEVI ZA NOVU DECENIJU

Pred tri hiljade delegata i velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, predsednik Demokratske stranke, Boris Tadić, promovisao strateške ciljeve ove stranke za narednu deceniju. Izabrani novi organi stranke. Boris Tadić ponovo predsednik, a Vuk Jeremić nije dobio dovoljno glasova za potpredsednika. Velikom većinom glasova za potpredsednika ponovo izabran je i Šapčanin Dušan Petrović
Dugo najavljivana kao najznačajniji politički događaj u ovoj godini, u beogradskom centru „Sava“ u subotu 18. decembra, održana je 14. Skupština Demokratske stranke. Pred 2992 delegata i velikog broja gostiju iz zemlje i sveta, na Skupštini je uvodni referat podneo predsednik stranke i predsednik Srbije Boris Tadić.
U dužem programskom govoru, koji je, po sopstvenim rečima, zbog povrede, morao da održi na jednoj nozi, Tadić se osvrnuo na aktuelni politički i društveni trenutak u Srbiji, ističući da, zahvaljujući politici Demokratske stranke, Srbija uspešno prevazilazi globalnu ekonomsku krizu i proces vlastite tranzicije. Takva politika Srbiju je dovela na siguran put evropskih integracija, za koji više nema alternative, ali i učinila da ova zemlja postane faktor mira i stabilnosti u regionu, za šta je dobila nepodeljena priznanja i Evropske Unije i najuticajnijih zemalja međunarodne zajednice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa