25. maj 2017.25. maj 2017.
ATLETIKA

drŽavna ZLATA

Katarina Gačević postala je državni šampion u bacanju diska i treći mlađi junior Srbije u bacanju kugle. Preostala četiri odličja ostvarili su trkači. Titulu je slavila Nikolina Mandić šampion na 800 i 2.000 metara stipl, odnosno štafeta 4 puta 100, 200, 300, 400 metara koju su činile: Mina Jevtić, Natalija Selenić, Nikolina Božić, Vanja Vasić. Zlatu koje su dame osvojile prvog dana, pridodale su srebro u sprinterskoj štafeti 4 puta 100 metara.
Katarina Gačević i Nikolina Mandić očekuju poziv selektora za nastup na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji, a u istoj državi sigurno će biti Marko Mišić reprezentativac Srbije u planinskom trčanju, član nacionalnog tima na Balkanskom prvenstvu u ovoj disciplini.
NIKOLIĆU TITULA IGARA
Uspešan vikend ovdašnje atletike upotpunili su atletičari sa invaliditetom na Sportskim igrama paraplegičara i obolelih od dečje paralize, održanim u Zenici. Pod zastavom Srbije nastupili su članovi DSRI “Karađorđe”, USSI “Mačva i UPMO Šabac i iz BiH doneli pet medalja. Dve bronze delo su Milutina Perića (bacanje čunja i disk), dok je Goran Nikolić imao “kompletnu kolekciju”, zlato (koplje), srebro (disk), bronza (kugla). Dobar nastup imao je Dragoslav Nedeljković.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa