23. decembar 2010.23. dec 2010.
ZAPOŠLjAVANjE U OPŠTINI KOCELjEVA

PRIVATIZACIJA NIJE DALA OČEKIVANE REZULTATE

Na prošlonedeljnoj sednici članovi Lokalnog saveta za zapošljavanje usvojili su Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Koceljeva za 2011. godinu
Direktor Nacionalne službe zapošljavanja filijala Šabac Branko Filipović govorio je o Nacionalnom akcionom planu zapošljavanja u Srbiji kojim su utvrđeni ciljevi politike zapošljavanja i prioriteti koji će se realizovati u narednoj godini, kao i kriterijumi za sufinansiranje programa ili mera aktivne politike predviđenih lokalnim akcionim planovima, sredstvima iz republičkog budžeta.
- Lokalna samouprava koja u okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja obezbeđuje minimum 51 odsto sredstava potrebnih za finansiranje određenog programa ili mera aktivne politike zapošljavanja, može podneti zahtev za učešće u finansiranju tog programa. Ali je takođe predviđeno da opštine koje prema stepenu razvijenosti pripadaju III i IV grupi ravijenosti, kao i devastiranim područjima, može se odobriti zahtev za sufinansiranje i ako je u budžetu lokalne samouprave obezbeđeno manje od polovine sredstava potrebnih za realizaciju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja- dodao je Filipović.
Dragan Đermanović iz NSZ ekspozitura u Koceljevi podsetio je da je jedan od najbitnih uslova za odobravanje sufinansiranja taj da opština ima formiran lokalni savet za zapošljavanje, a u Koceljevi je on osnovan 2005. i, prema njegovim rečima, uspešno radi i ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa