1. jun 2017.1. jun 2017.
VELIKA ČAST I ZADOVOLjSTVO
ŠABAC DOMAĆIN 38. KONVENCIJE FEDERACIJE EVROPSKIH KARNEVALSKIH GRADOVA

VELIKA ČAST I ZADOVOLjSTVO

Tokom konvencije organizovana prezentacija potencijala grada Šapca. Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović učesnicima skupa na Malti poručio da će učiniti veliku čast i zadovoljstvo dolaskom naredne godine u Šabac
Na Malti je u periodu od 15. do 22. maja održana 37. konvencija Federacije evropskih karnevalskih gradova. Delegaciju grada Šapca činili su Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca, Raduško Janković i Aleksandar Kovačević, organizatori Čivijaškog karnevala i predstojeće konvencije i Stevan Jović, profesor gitare. Na konvenciji je prisustvovalo više od 160 učesnika iz više od 20 zemalja, a grad Šabac će biti domaćin 38. konvencije.
Tim povodom, organizovana je i prezentacija potencijala grada Šapca. Govoreći o Šapcu kao gradu poznatom po svom gostoprimstvu, Kostadinović je rekao da je to neobičan grad, koji čine ljudi koji u njemu žive.
- Naš najvažniji cilj je da omogućimo građanima da ostvare svoje ideje i talente, a kultura je u Šapcu neraskidivi deo života. Zato već deset godina negujemo Čivijaški karneval, maštovitost i umetnost koje uz njega idu – naglasio je zamenik gradonačelnika Šapca.
Kostadinović je učesnicima konvencije na Malti poručio da će učiniti veliku čast i zadovoljstvo dolaskom naredne godine u Šabac.
- Bićemo u mogućnosti da vam pokažemo svu kreativnost naše dece, i toplu dobrodošlicu naših sugrađana. Kada dođete u Šabac, videćete da čuvamo svoju prošlost, ali i da stvaramo budućnost. Sledeće godine ćemo zaokružiti decenijsku saradnju sa Federacijom evropskih karnevalskih gradova, veliki jubilej za naš grad – istakao je Kostadinović.
Tokom svih ovih godina Šabac je ugostio hiljade karnevalista, a to što svake godine imamo sve više zaintersovanih za dolazak u Šabac najbolja je preporuka za sve one koji nisu bili u gradu na Savi.
- Posebno ćemo se potruditi da za najvažniji karnevalski događaj godine, veliku konvenciju, pokažemo efikasnost u organizaciji i dobrodošlicu u sve segmente grada. Šabac je oduvek bio prva varoš Srbije, prozor kroz koji su evropske vrednosti i znanja ulazile u našu zemlju - rekao je Dušan Kostadinović.
Sa druge strane, Aleksandar Kovačević, organizator karnevala i predstojeće konvencije istakao je važnost ovog događaja za naš grad i naš karneval.
- San svakog karnevaliste je da ugosti što veći broj gostiju iz što većeg broja različitih zemalja. Konačni cilj našeg rada je organizovanje konvencije Federacije evropskih karnevalskih gradova. Bio je potreban mukotrpan rad kako bismo se izborili da Šabac bude domaćin konvencije i da tako stane u ravan sa brojnim turističkim destinacijama koje su prethodno bile organizatori konvencije – dodao je Kovačević.
Prema njegovim rečima, u narednih godinu dana organizatore 38. konvencije i Čivijaškog karnevala očekuje mukotrpan posao kako bi organizovali ovaj, do sada, najvažniji karnevalski događaj u Šapcu.
- Naš zadatak je ujedno i složeniji budući da se sudbina i dalji pravac FECC odlučuju upravo u Šapcu. Iz tog razloga očekujemo rekordnu posećenost naše konvencije, rekao je Aleksandar Kovačević.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa