Info

1. jun 2017.1. jun 2017.
Uz zvuke roka i miris benzina
ODRŽAN 13. MOTO SKUP

Uz zvuke roka i miris benzina

“Prva žena mi nije dozvoljavala i zbog toga smo se razveli posle 25 godina braka”, kaže Bogomir Kostić, rodom iz Kragujevca. Koliko želimo da bajkerima sa strane pokažemo zašto je Šabac značajan, toliko želimo i da Šapčanima približimo naš život, istakao Aleksandar Madžarević, predsednik MK “Čivija”
Proteklog vikenda održan je 13. Moto skup u organizaciji Moto kluba “Čivija”. Iako je cele sedmice najavljivana kiša za vikend, vreme je bilo idealno. Kroz kamp je prošlo oko 6.000 pešaka i oko 1.500 motora.
Prvi gosti na Šabački hipodrom počeli su da pristižu još u četvrtak po podne. Skup je zvanično otvoren u petak kada su koncerte imali Prljavi inspektor Blaža i kljunovi i šabački bendovi Supermensi i Predigra.
Subotnji defile gradskim ulicama privukao je pažnju velikog broja Šapčana. Uveče su nastupili Vatrena voda, Orthododž Celts i Generacija 5.
-Izuzetno smo zadovoljni kako je sve proteklo. Nije se dogodio ni najmanji incident. Velika posećenost iz godine u godinu najbolja je potvrda da smo dobri domaćini. Naš skup je već odavno u regionu prepoznatljiv kao jedan od najboljih i učinićemo sve da tako ostane i ubuduće. Ogromnu zahvalnost dugujemo Gradu Šapcu i TOŠ, koji su nam bili najveća podrška kao i svih prethodnih godina kaže Bojan Radukić iz MK “Čivija”.
Gosti na motorima su stigli iz svih delova Srbije, ali i iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a bilo ih je i iz Mađarske, Austrije, pa čak i Švajcarske. Iz Dortmunda je došlo petnaestak Nemaca.
-Provod je odličan. Dobre su pljeskavice i pivo, a lepih devojaka ima na sve strane. Ranije nisam bio, ali ću verovatno doći opet, rekao je Hans iz Dortmunda.
Bogomir Kostić, rodom iz Kragujevca, već dugo godina nastanjen u Austriji, na motoru je prešao 700 kilometara do Šapca. Došao je već u četvrtak.
-Motor vozim tek pet godina. Prva žena mi nije dozvoljavala i zbog toga smo se razveli posle 25 godina braka. Prvi put sam u Šapcu. Video sam na internetu najavu za ovaj skup, poklopilo se sa tim da je u Austriji praznik i neradni dani pa sam odlučio da dođem. Ranije sam bio samo na Moto skupu u Prnjavoru, u Bosni, odakle mi je druga žena. Oduševljen sam kako sam ovde dočekan, istakao je Bogomir.
Organizatori se uvek trude da u muzičkom delu programa Šapčanima ponude nešto novo i aktuelno.
-Šapčani su dugo tražili da u svom gradu čuju Prljavog inspektora Blažu i ove godine smo uspeli to i da im omogućimo. Generacija 5 se ponovo okupila posle 20 godina. Orthododž Celts su nedavno izdali novi album za MTV. Koliko želimo da bajkerima sa strane pokažemo zašto je Šabac značajan, toliko želimo i da Šapčanima približimo naš život, rekao je Aleksandar Madžarević, predsednik MK “Čivija”.
Koncerti uvek privuku pažnju čak i onih koji ne vole motore. Naš sagovornik Dušan kaže da je redovni posetilac šabačkog Moto skupa, ali samo zbog muzike.
-Svake godine dolazim na Moto skup. Ovaj je bio jedan od boljih, posebno drugo veče. Izdvajam muzički deo programa, jer mi ostalo nije interesantno. Posebno bih pohvalio nastupe Orthododž Celts i Generacije 5, istakao je Dušan.
Katarina kaže da je poslednji put bila na Moto skupu još dok je išla u osnovnu školu.
-Na Moto skup sam išla dok je bio organizovan na Letnjikovcu. Inače volim motore, ali nisam dugo bila, a sada sam došla samo drugo veče. Više mi se svideo nastup Orthododž Celts, dok sam od Generacije 5 očekivala više, navodi Katarina.
Svake godine u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju, na Moto skupu se posebna pažnja skreće na bezbednost motociklista. Ukazuje se pažnja, kako vozačima motora da voze bezbedno i koriste zaštitnu opremu, tako i drugim učesnicima u saobraćaju da više pažnje obrate na motocikliste kojih je tokom proleća i leta veliki broj na ulicama.
Prošlogodišnji Moto skup u Šapcu, od strane Moto asocijacije Srbije, proglašen je za najposećeniji u zemlji. Ova Asocijacija je šabački Moto skup čak pet puta proglašavala za najbolji.
Pored Grada Šapca i TOŠ, manifestaciju su podržali Capitol park, Star market, Aks petrol, Autocentar Petrović i drugi sponzori.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa