1. jun 2017.1. jun 2017.
KLIM KLEM AMATERSKOG POZORIŠTA
U BOGATIĆU OSVAJA PUBLIKU

Žive za aplauze

Od pozorišne premijere “Tri sorele” dramskih amatera iz Bogatića do nedavne “Klim Klem” u sali bioskopa Doma kulture nije zabeležen toliko snažan i dug aplauz. Osim što se publika zaželela pozorišnih predstava, očigledno je da su glumci svojim briljantnim tumačenjem poverenih im likova na nju ostavili poseban utisak. U tom smislu pedantni posmatrač izdvaja mladog glumca Miroslava Mišu Perića u naslovnoj ulozi “Tikve” koji je u ovoj predstavi prosto nosio njen tok od smirenog početka do katarzičnog kraja. Po tome se ozbiljno nameće kao buduća velika zvezda ovog renomiranog amaterskog pozorišta sa dugim stažom.
- Trudio sam se da pronađem mesta na kojima ćemo da pokrenemo emocije kod publike, od razdraganosti, smeha, preko plača do katarze. Mislim da smo dobro trasirali taj put i da je publika to prepoznala. Nije samo u pitanju prepoznavanje već i doživljaj, kaže reditelj predstave Ivan Tomašević.
Naravno, nije izostao ni značajan doprinos drugih učesnika u predstavi što je na kraju i rezultiralo petominutnim frenetičnim aplauzom prisutnih.
Kompletnijem utisku publike doprinosi i nedavno gostovanje pozorišta sa predstavom “Klim Klem” po tekstu Aleksandra Obrenovića u režiji Ivana Tomaševića na tradicionalnom festivalu amaterskih pozorišta zapadne Srbije u Prijepolju. Žiri publike proglasio je Miroslava Perića u ulozi “Tikve” za glumca večeri.
“Život od aplauza”, kako reče jedan stariji glumac amater ovog pozorišta je njihov moto.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa