8. jun 2017.8. jun 2017.
ZBOGOM VRTIĆU, ZDRAVO ŠKOLO
PREDŠKOLCI GRADA ŠAPCA ZAIGRALI NA GRADSKOM TRGU

ZBOGOM VRTIĆU, ZDRAVO ŠKOLO

U ritmu pesme „Kolariću paniću“ 1.047 dece iz šabačkih vrtića i pripremnih predškolskih grupa sa seoskog područja pozdravilo svoje vaspitače, roditelje, rodbinu i sugrađane
Manifestacijom „Mala, mala matura“, održanoj proteklog utorka na Gradskom trgu, Predškolska ustanova „Naše dete“ oprostila se od svojih predškolaca poželevši im sreću u daljem školovanju.
- Mislim da ne postoji čovek na ovom Trgu u kome nije probuđena bilo kakva emocija. Ja, kao neko ko je po profesiji vaspitač, mogu da osetim taj odnos, tu toplinu i značaj izlaska dece iz vrtića i kretanja u školu. Kada se sa njima rastajemo najteži je momenat. Ostajemo sa njima u kontaktu ali oni ipak polaze u prvi razred. Iskoristila bih ovu priliku da im poželim srećan polazak u školu i svu sreću u njihovom daljem životu – izjavila je Sandra Mićić, direktorka PU „Naše dete“ napomenuvši da je uložen veliki trud i rad vaspitača i svih zaposlenih u organizaciji manifestacije koja se realizuje od 2015. godine.
Igrajući i pevajući u ritmu pesme „Kolariću paniću“ budući prvaci, njih 1.047, pozdravili su svoju najverniju publiku – vaspitače, roditelje, rodbinu, ali i sugrađane koji su došli da ih isprate u ovom, za njih, najznačajnijem trenutku.
- Pozdravili smo se sa vaspitačima i drugarima uz pesmu. Bilo je lepo u vrtiću. Ne plašim se polaska u školu, ali mi je žao što više neću sa svojim drugarima ići u „Pčelicu“ - vidno uzbuđena, sa suzama u očima, rekla je Nikolina Grbić.
Da su spremni za školu potvrdio je i Dimitrije Živković, predškolac Vrtića „Mladost“.
- Igrali smo se. Bilo je lepo. Spremni smo za školu. Radujem se novim drugarima. Naučio sam da čitam i pišem.
Vidno zarumenjenih obraščića njegova drugarica Lola Čović složila se da je i pored velike vrućine bilo dobro igrati sa drugarima.
- Spremni smo za školu. Radujem se malo učenju i tako tim stvarima. Žao mi je što se rastajem sa drugarima ali ćemo se videti i u prvom razredu jer mnogi od njih biće u „Jankovoj“ školi.
Upravo svojim zrelim razmišljanjem budući prvaci dokazali su kvalitet pripremnog predškolskog programa PU „Naše dete“ koji se, po direktorkinim rečima, realizuje ne samo kroz metodologije nego i pripremu dece za polazak u školu sa svih aspekata.
- Mi ih na neki način opuštamo i upoznajemo sa polaskom u školu govoreći im da je to veliki čin u njihovom životu i da nemaju potrebe da se plaše ni škole ni učitelja. To je samo jedan novi stepenik u njihovom životu koji će zajedno sa svojim roditeljima i uz našu podršku preći – uverena je direktorka.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa