8. jun 2017.8. jun 2017.
NASTAVAK SARADNjE
PREDSTAVNICI RAZVOJNOG SAVETOVALIŠTA DOMA ZDRAVLjA „DR DRAGA LjOČIĆ“ POSETILI OŠ „SVETI SAVA“

NASTAVAK SARADNjE

Tokom obilaska najviše bilo reči o mogućnostima senzorne sobe koja je dobijena u oktobru prošle godine zahvaljujući donaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Euro banke, a čije usluge uskoro mogu koristiti i deca koja nisu učenici ove škole
U cilju produbljivanja saradnje sa Razvojnim savetovalištem Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ zaposleni u OŠ „Sveti Sava“ upriličili su sastanak čija je glavna tema bila senzorna soba.
- Mi smo i do sada imali saradnju sa Razvojnim savetovalištem ali smo sa dobijanjem senzorne sobe želeli da im pokažemo, odnosno celom gradu, na koji način bi ona mogla da bude što iskorišćenija. Ovim putem bih se zahvalila v.d. direktora Doma zdravlja dr Jasmini Stanković i svim ostalim kolegama koji su došli u školu da vide šta imamo, šta možemo i koliko bi dece moglo da dolazi ovde na podršku i bilo zbrinuto na pravi način. Kad kažem na pravi način mislim i stručno i u svakom drugom smislu i to sve u cilju usvajanja nastavnih sadržaja. Naravno, sve to uz ono što vole, a kad se nešto voli onda se dobro nauči. Imamo stručan kadar, senzibilitet za decu sa kojom radimo, veliko srce i šta nam više treba – rekla je Snežana Radovanović, direktorka OŠ „Sveti Sava“.
Od oktobra prošle godine, zahvaljujući donaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Euro banke učenicima ove škole omogućeno je obrađivanje nastavnih jedinica tokom tretmana sa terapeutom. Tretman se odvija po unapred utvrđenim potrebama deteta, a to se, kako je istakla Jelena Đurđević, defektolog oligofrenolog, postiže kroz izradu senzornog profila.
- Na osnovu toga doziraće se draži na nivou dana, nedelje, rasporeda koji je najbolji i najadekvatniji. Bitno je da taj čulni unos bude u određenim i pravim vremenskim intervalima i u određeno vreme da bi se postigao najbolji efekat. Tretman traje trideset do četrdeset pet minuta – dodala je Jelena.
Posle obilaska i upoznavanja sa mogućnostima senzorne sobe dr Jasmina Stanković, v.d. direktora Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ istakla je da je senzorna soba svojevrsna igraonica i učionica koja je otvorena za svu decu ometenu u psiho-motornom razvoju.
- Ovom posetom želeli smo da produbimo saradnju između našeg Razvojnog savetovališta i škole, ali prvenstveno da upoznamo roditelje sa mogućnostima koje nudi senzorna soba. Tretmani su individualni sa terapeutom koji poznajući potrebe svakog deteta, svojevrsnu igraonicu prilagođava obradi nastavnih jedinica. Zahvaljujući ovoj senzornoj sobi roditelji će biti pošteđeni odlazaka u Sremsku Mitrovicu i druge gradove. U našem gradu moći će da koriste usluge senzorne sobe koja je dobro prilagođena deci. To podrazumeva zvučne i vidne signale, optička vlakna i sve ono što je njima veoma zanimljivo. Već smo kontaktirali decu koja posećuju ovu sobu i svi su uglavnom zadovoljni – istakla je dr Jasmina Stanković.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa