30. decembar 2010.30. dec 2010.
O GODINI ZA NAMA SA GRADONAČELNIKOM ŠAPCA MILOŠEM MILOŠEVIĆEM

REALIZOVALI SMO PRIORITETE

U protekloj godini Gradska uprava Šapca ponosna što je uprkos krizi uspela da realizuje zacrtane prioritete. Planovi za sledeću godinu: nastavak radova na proširenju vodovodne mreže, asfaltiranje novih saobraćajnica, početak rada regionalne deponije. Najveći problem predstavlja nedovoljno razvijena privreda i visoka stopa nezaposlenosti
Kao i ostalim gradovima u našoj zemlji i u Šapcu se osećaju posledice svetske ekonomske krize. Kriza se odrazila na smanjenje obima investicija, a kao direktna posledica niskog nivoa investicionih aktivnosti došlo je do smanjenja sredstava koja se slivaju u budžet. Tako da imamo manje novca od planiranog na ime naknada za uređenje građevinskog zemljišta, poreza na promet stanova, poreza na lični dohodak građana. Umanjeni su i prihodi od drugih nivoa vlasti, transferna sredstva koje nam republika prebacuje za finansiranje poslova koje su stavili u našu nadležnost ““ rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

PUTEVI I VODOVOD MAČVI I PODRINjU, OBDANIŠTE I BAZEN GRADU

Sa ovakvim smanjenjem prihoda, kako navodi, bilo je nemoguće dostignuti sve postavljene ciljeve, ali, planovi, koje su još 2008. godine u toku predizborne kampanje stranke vladajuće koalicije označile kao prioritetne realizovani su u prethodnim periodu uprkos opštoj krizi.
- Početkom godine kada je već bilo sasvim izvesno da će priliv novca biti manji od planiranog, definisali smo prioritete u skladu sa predizbornim programom stranaka koje danas upravljaju gradom. Dakle, sredstva nisu smela da izostanu za projekte koji se tiču naših najmlađih sugrađana, školske omladine i korisnika socijalnih davanja. Potom, u skladu sa politikom koju gradska uprava Šapca vodi već celu deceniju, a koja podrazumeva ravnomerno ulaganje kako u gradsko tako i u seosko područje, nastavljeni su radovi na proširenju komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima i selima, asfaltiranju lokalnih saobraćajnica ““ istakao je gradonačelnik Šapca.
U skladu sa definisanim, protekle 2010. godine u saradnji sa Republičkom Direkcijom za vode i Ministarstvom za nacionalni investicioni plan urađen je primarni vodovodni vod od vodotornja na Letnjikovcu do centra Gornje Vranjske, završen severnomačvanski vodovodni prsten, postavljen cevovod za snabdevanje vodom mačvanskih sela Tabanović, Mačvanski Pričinović, Ševarice i Drenovac. Po pitanju putne infrastrukture, u godini za nama asfaltirane su deonice: Mišar-Jelenča, G. Vranjska ““ Varna, Radovašnica ““ Bela Reka, Stari Lipolist ““ Bogosavac, deonica puta kroz Dvorište.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa