30. decembar 2010.30. dec 2010.
NAČELNIK MAČVANSKOG OKRUGA SVETOMIR VEŠIĆ O PROTEKLOJ GODINI

BORBA ZA OČUVANjE RADNIH MESTA

Proteklu 2010. godinu na teritoriji Mačvanskog okruga obeležila prvenstveno borba za očuvanje radnih mesta. Poplave koje su pogodile nekoliko opština okruga krajem godine nanele ogromne štete, s tim u vezi, neki od značajnijih projekata za sledeću godinu - čišćenje kanalske mreže i sanacija nasipa na Savi
U svih osam lokalnih samouprava na teritoriji Mačvanskog okruga proteklu, 2010. godinu obeležila je prvenstveno borba za očuvanje radnih mesta, ili tačnije očuvanje postojećeg socijalnog standarda. Činjenica je da ekonomska kriza nije zaobišla ni Mačvanski okrug, pa je i ovde smanjen priliv investicija, ali su se lokalne samouprave trudile da ispoštuju neka prioritetna finansiranja. U svih osam jedinica, da li samo iz lokalnog budžeta ili u saranji sa republičkim fondovima, protekle godine se ulagalo u izgradnju infrastrukturnih objekata. Radilo se na kanalizacionoj mreži, asfaltirani su putevi, renovirane su škole i predškolske ustanove ““ iznosi svoje utiske o protekloj godini Svetomir Vešić, načelnik Mačvanskog okruga.
Pored svetske ekonomske krize koja je negativno uticala na razvoj Mačvanskog okruga u prethodnom periodu, štetu su nanele i velike poplave koje su nedavno pogodile ovaj kraj. Voda je ovom prilikom najteže ugrozila teritorije Ljubovije, Loznice i Malog Zvornika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa