15. jun 2017.15. jun 2017.
SUVENIRI SA RAZBOJA
TKAČKA RADIONICA INVALIDA RADA
ZVANIČNO U SVOM PROSTORU

SUVENIRI SA RAZBOJA

Tkačka radionica “Stari zanati”, Gradske organizacije invalida rada svečano je otvorena u ponedeljak u potkrovlju MZ Kamenjak. Sredstva za adaptaciju prostora obezbedili su Grad Šabac i holandska fondacija “Peters Bastijan”, a u radionici je trenutno zaposleno šest žena.
Radionicu je u ime Gradske organizacije invalida rada otvorila predsednica ovog udruženja Miroslava Savković koja je izrazila nadu da je ovo prvi korak i da će se iz ovog projekta iznedriti nešto mnogo ozbiljnije, kako bi se kroz socijalno preduzetništvo bavili i nekim drugim poslovima.
-Javni radovi preko Nacionalne službe za zapošljavanje su već u toku. Konkurisali smo i za naredni period tako da držimo kontinuitet rada. Proizvode ćemo zaštititi u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine i nadamo se da će kulturno nasleđe Mačve i Pocerine moći da bude prezentovano i van Srbije, navela je Miroslava Savković na otvaranju i zahvalila svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog projekta.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je Grad Tkačku radionicu pratio od samog početka i da su tu da pomognu svakome kome je pomoć potrebna.
-Gradsko udruženje invalida rada radi izuzetno dobro i posvećeno brine o svima koji imaju status invalida rada. Mi kao Grad imamo dodatnu obavezu da se uključimo u svakodnevni život i ubrzamo njegov tok. Očekujem da odavde izađu veoma kvalitetni proizvodi koji će se naći u svim ambasadama i da ti proizvodi budu prepoznatljivi za ovaj kraj i neka vrsta zvaničnog suvenira Grada. Mislim da je ovo dobar početak da se posao proširi i da Radionica nema samo socijalnu nego i ozbiljnu ekonomsku komponentu, rekao je gradonačelnik.
Marius Divilt u ime fondacije “Peters Bastijang“ istakao je da je ovo prva, ali ne i poslednja donacija „Invalidima rada” i poručio im da pišu nove projekte.
Holanđani su za realizaciju projekta donirali milion dinara, Grad Šabac dva miliona, a Gradska organizacija invalida rada izdvojila je sredstva za projektnu dokumentaciju i takse. Radionica je ranije funkcionisala u prostorijama Mesne zajednice “Žika Popović”
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa