15. jun 2017.15. jun 2017.
Rešavanje socijalnih problema na vrhu prioriteta
PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI ZA UČENIKE PROJEKTA „ŠIRENjE USLUGA U ZAJEDNICI“

Rešavanje socijalnih problema na vrhu prioriteta

U okviru projekta „Širenje usluga u zajednici“, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović, primili su u Gradskoj kući predstavnike nevladinih organizacija iz nekoliko Evropskih država.
U ovom projektu, pored predstavnika lokalne samouprave, učestvuju i predstavnici nevladinih organizacija iz Italije, Španije, Velike Britanije, Bugarske, Albanije i Srbije, a cilj projekta je poboljšavanje kvaliteta socijalnih usluga.
Grad Šabac dosta ulaže u rešavanje pitanja života u zajednici i u toj oblasti ostvareni su zapaženi rezultati, istaknuto je tom prilikom.
- Dobra saradnja sa „Hausing centrom“, koji je deo ovog projekta i koji je ugostio nevladine organizacije praktično iz cele Evrope, dovela je do toga da smo bili u prilici da pokažemo da smo primer dobre prakse kada je reč o socijalnoj politici. Moram da napomenem izgradnju Narodne kuhinje, kao i izgradnju stanova za socijalno stanovanje. Šabac, takođe, može da se pohvali i kvalitetnom socijalnom zaštitom – istakao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Prvi utisci predstavnika nevladinog sektora iz Evrope o socijalnoj politici u Šapcu su veoma povoljni.
- Za nas je veoma važno da budemo ovde, jer Grad Šabac mnogo polaže pažnje kada je reč o pružanju podrške ugroženim građanima. Koliko smo shvatili, veliki procenat gradskog budžeta se izdvaja za ovu namenu – istakla je Dora Paneli, predstavnica nevladinog sektora iz Španije.
Slično misle i u „Hausing centru“ iz Novog Sada koji ima pozitivno iskustvo u realizaciji projekata sa šabačkom lokalnom samoupravom. Za pet godina koliko sarađuju sa našim gradom, imali su priliku da se uvere kolika je posvećenost Grada rešavanju socijalnih problema.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa