22. jun 2017.22. jun 2017.
GOBLINI OPET KOD KUĆE
RAZNOVRSTAN PROGRAM ŠABAČKOG LETNjEG FESTIVALA

GOBLINI OPET KOD KUĆE

Šabački letnji festival, tradicionalno se održava i ove godine na Starom gradu, u trajanju od 28. do 30. jula, a organizator je ovaj put “Mikser” iz Beograda. Ulaznice za tri dana festivala biće 1.100 dinara, a jednodnevne ulaznice moći će da se nabave na prodajnim mestima kao što su GIGSTIDž, DD Tickets i NjinNjin Shop. Zainteresovani će imati i mogućnost akcije po principu tri plus jedan. Za svake tri kupljene komplet ulaznice, četvrtu će moći da dobiju besplatno. Promotivne cene trajaće do 15. jula.
Muzički program u petak, biće započet koncertom Dečje filharmonije sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom. Nastavak će biti izvođenje kantautora, pesnika i glumca Darka Rundeka, a nakon toga sledi koncert pionira sevdaha 21. veka, benda “Mostar Sevdah Reunion”. Isti dan, rezervisan je i za nastup urbanog romskog benda iz predgrađa Beograda pod nazivom “KAL”. Tradicionalno neće biti zapostavljeni ni ljubitelji elektronske muzike, pa će u petak 28. moći da uživaju u muzičkim kreacijama, predstavnika berlinske DJ scene Marcusa Njorgulla. Takođe, nastupaće i jedan od lidera srpske klabing scene, DJ Dejan Milićević ali i Nikola Vemić, najmlađi DJ na sceni, jedan od kolekcionara vinila.
Subota, 29. jul, kojoj se naši sugrađani možda najviše raduju, konačno će biti ulepšana dugo očekivanim nastupom šabačkog pank benda “Goblini”. Osim njih, nastupaće i “Psihomodo Pop”, “Bjesovi”, “E-play”, ali i Goran Starčević, jedan od dugogodišnjih najaktivnijih di-džejeva na beogradskoj sceni. Na DJ stejdžu, muziku će puštati i Funkerman, svetski poznat DJ, čiji stil pomera granice house muzike ali ostaje veran fanki zvuku. Nešto specifično posetioci mogu čuti, isti dan u pet sati ujutru, a to je muzičko-umetnički projekat “Laura 2000” čiji unikatni remiksi pozivaju na ples.
Dan posle, 30. jula, nastupaće intergalaktička kaznena ekspedicija pod imenom “Stereo Banana”. “Babe”, “Urban i 4”, house atrakcija iz Italije “Lehar”, kao i duo “After Affair” koji je trenutno najtraženiji bosanskohercegovački DJ. Ovaj dvojac čine dva iskusna di-džeja Bonjasku i Ivan Z. ŠLF ni ove godine neće zanemariti žene di-džejeve, pa će Magdalena, jedna od najtraženijih ženskih tehno di-džejeva, upotpuniti ovo veče.
Osim planiranog raznovrsnog muzičkog programa, na Šabačkom letnjem festivalu imaćemo priliku svakog dana da čujemo po jedan pobednički bend “Bunt rok” festivala. Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Ovo je treći po redu “Bunt rok” festival, a nastup na ŠLF je rezervisan za one učesnike koji su osvojili prva tri mesta.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa