22. jun 2017.22. jun 2017.
BORBA SA GRANICAMA I KIŠOM
NA PUTU ZA MONGOLIJU 1

BORBA SA GRANICAMA I KIŠOM

Pohod šabačkih bajkera na Mongoliju počeo je u prošli četvrtak. Hiljade kilometara već su iza njih, a najveći problem za sada prave duga čekanja na granici i kiša koja ih je stigla u Rusiji. “Glas Podrinja” ekskluzivno prenosi detalje prve sedmice puta ka zemlji Džingis Kana.
Motore Nikole Kacina, Dejana Isakovića i Vlade Novotnog uspešno prati Džip pajero u kom su Steva Ivanović i Miladin Antonić Maki. Već prvog dana puta su stigli u Ukrajinu, posle dvočasovnog zadržavanja na mađarsko–ukrajinskoj granici.
-Put u Ukrajini podseća na Ibarsku magistralu na kojoj svi voze preko 130, a pritom su pijani i blesavi. Dešavalo se i da su se utrkivali sa nama, kaže Nikola Kacin.
Manje komplikacije nastale su na granici Rusije, gde su se zadržali čak šest sati i to zbog birokratije. Bilo je pitanje da li će moći i prikolica da uđe u Rusiju ili će morati da je ostave u Ukrajini, ali je taj problem na kraju uspešno rešen.
-Ostali dani protekli su u celodnevnoj vožnji. Prolazak kroz Kijev, obilaznica oko Moskve i velika gužva su nam “pojeli” dosta vremena i energije. Trenutno je u toku asfaltiranje obilaznog puta trećeg prstena oko Moskve i zbog toga se stvaraju gužve. Bili smo srećni što nam vreme ide na ruku, međutim, u ponedeljak su se promenili vremenski uslovi. Od Podmoskovlja do Kazanja smo ceo dan vozili pod jakom kišom, navodi Nikola.
Zbog kiše su morali da prave češće pauze, a predstavlja im i veliko psihičko opterećenje. Stigli su u Kazanj u ponedeljak u večernjim satima i smestili se u hotel. Utorak je bio dan za odmor.
-Promenili smo gume na motorima, a Steva i Maki su pregledali džip. Mnogi su se čudili kako će džip da nas stiže. Oni idu brzinom oko 100 kilometara na sat, a mi na motociklima između 100 i 150. Krećemo ujutru u isto vreme i džip nas uglavnom stiže sa najviše 10 minuta zakašnjenja. Međutim, dešava se i da mi jurimo za njima, zbog toga što oni imaju veću autonomiju. Ne moraju kao mi često da staju da bi sipali gorivo i odmorili, objašnjava Nikola.
Ukoliko sve bude po planu, ekipa bi sutra trebalo da uđe u Kazahstan, a prvi cilj je glavni grad ove države, Astana. Detalje puta možete pratiti u Fejsbuk grupi “Moto Mongolia 2017”.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa