22. jun 2017.22. jun 2017.
PRVI ŠABAČKI POLUMARATON

POČELO PRIJAVLjIVANjE

Pod pokroviteljstvom Grada Šapca, 10.9.2017. održaće se manifestacija u sklopu koje će se trčati tri trke. Ovo će biti i prvi Šabački polumaraton i održaće se u jeku Šabačkog karnevala i uoči Šabačkog vašara. U poslednjih nekoliko godina zabeležen je ozbiljan trend povećanja broja rekreativnih sportista u Srbiji, pre svega trkača. Ovaj trend ispraćen je i povećanjem broja teretana na otvorenom, trim staza i parkova za trčanje. Trka će imati i promotera, Ivana Miškeljina, trostrukog državnog prvaka u maratonu.
- Šabac je grad sa bogatom sportskom tradicijom. Sećamo se rukometnih “vanzemaljaca”, ali pored Metaloplastike, tu je još nekoliko uspešnih timova koji se takmiče u najvišim rangovima. Imamo jako uspešne kajakaše, veslače, tekvondiste, boksere... Grad Šabac je prepoznao potencijal i ovog događaja i njegov značaj. U regionu je razvijen maratonski ili trkački turizam, a jedni kod drugih redovno idemo. Ovaj događaj može biti sjajna stvar za grad, što zbog smeštajnih kapaciteta koji će biti popunjeni, pa do same promocije grada. Grad će se pobrinuti za sve administrativne dozvole, zatvaranje ulica i koncertnu binu kod pošte - izjavio je organizator Luka Greci.
U okviru polumaratonske trke koja će biti takmičarskog karaktera sa pojedinačnim merenjem vremena, trčaće se tri kruga po 7 km kroz samo gradsko jezgro, kao i trka zadovoljstva i trka za najmlađe i najstarije sugrađane kroz pešačku zonu. Start i cilj sve tri trke biće na Trgu, gde će biti i velika bina. Tokom trke svi će uživati u živom muzičkom nastupu.
Kotizacija za učešće na polumaratonu (21,1 km) je 1.000 dinara, a svaki maratonac dobija majicu, medalju, katalog sa informacijama o gradu i ručak. Trka zadovoljstva od 7 km okupiće decu srednjih i starijih razreda osnovnih škola. Kotizacija za nastup u toj trci iznosi 500 dinara, a učesnici dobijaju pamučnu majicu, katalog i okrepu. Za trku od 500m koja je namenjena najmlađim i najstarijim učesnicima, a okupiće roditelje sa bebama, mališane iz vrtića, predškolce, ali i naše najstarije sugrađane i Udruženje invalida, kotizacija ne postoji, ali su svi pozvani da ponesu neki vid pomoći za naše najugroženije sugrađane.
Više informacija dostupno je na sajtu njnjnj.sabackimaraton.rs. S obzirom na saradnju organizatora sa drugim sličnim trkama i trkačkim klubovima, očekujemo učesnike, ne samo iz Srbije, nego i država regiona. Udruženje građana Šabački maraton će u narednom periodu ostvariti saradnju sa Predškolskom ustanovom Naše dete, Udruženjem invalida, gerontološkim klubovima, muzičkom školom, Turističkom organizacijom Šapca i drugima.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa