22. jun 2017.22. jun 2017.
PRVI TURNIR U MINI FUDBALU

NOVI FUDBAL

Prvo je standardizovan veliki fudbal dostigao status najvažnije sporedne stvari na svetu, usledila je dvoranska verzija sjajnog sporta, potom futsal, paralelno sa beach soccerom. Odnedavno postoji i MINI FUDBAL
Za one kojima fudbal nije najomiljeniji sport, svaka verzija je slična, no pasionirani ljubitelji, treneri, a posebno igrači uvek će najpre uočavati razlike. Mini fudbal sličan je futsalu, sličan, ali sa nemalim specifičnostima. Pet igrača plus golman (jedan više fudbaler u polju u odnosu na futsal) veštinu i znanje demonstriraće na terenu dimenzija 50 puta 30 metara. Umesto parketa ili specijalizovane podloge, utakmice se igraju na veštačkoj travi, pod otvorenim nebom, a cilj je gol visok 2, a dugačak 5 metara. Poluvreme traje 15 minuta, uz ograničen broj prekršaja na pet. Svaki naredni je kazneni udarac. Tokom vikenda završeno je i Evropsko prvenstvo u Češkoj koje organizuje Evropska mini fudbal federacija. Novi šampion je reprezentacija Rusije, u finalu je pobedila Češku. Reprezentacija Srbije nastup je završila u osmini finala porazom od Rumuna 4:1. Od juče, sport mogu upoznati i Šapčani na terenima SC “Feniks”.
- Prvi “Vidovdanski turnir” traje 7 dana, mečevi su u večernjim satima, pod reflektorima, imamo i goste iz inostranstva. Od skoro se igra u Srbiji mini fudbal, a ovo je prvo takmičenje u zapadnoj Srbiji. Dobili smo i podršku Srpske asocijacije malog fudbala – ističe Dragan Ljuština trener OFK „Šapca“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa