22. jun 2017.22. jun 2017.
RADNIČKI SEZONU OKONČAO NA
TREĆEM MESTU

JESENjI CEH PREVELIKI

Još jedno proleće bilo je u znaku šabačkog “Radničkog”, ali ponovo je jesenji minus bio preveliki da bi se klub uključio u borbu za titulu. Ipak, druga polusezona pokazatelj pravog smera
Ukoliko bi posmatrali takmičarsku 2017. godinu, “Radnički” je u borbi za titulu do poslednjeg kola Mačvanske okružne lige. U 14 kola ostvario je devet trijumfa i kada bi se posmatrao samo taj deo sezone, Šapčani bi bili lideri. No, u zbiru sa saldom iz neuspešne jeseni, drugi najstariji šabački fudbalski klub je pri vrhu tabele, ali ne u dometu prvog mesta. Odlaske tokom zime, nadoknadile su odlične akvizicije u istom prelaznom roku. Napad je osvežio Nikola Širgić, kvalitetan strelac kome je situacija bila otežana povredom Vasića. Probojnost po boku povećao je Predrag Gavrić, na sredini dobro se snašao Budečević, dok je među stative stao Vučinić. Uz pomenute, većina starosedelaca igrala je inspirativnije nego na početku prvenstva. Važno za budućnost kluba je iskustvo velikog broja mladih igrača koji su dobili šansu tokom prethodnih meseci.
Sledi nova sezona, a “usud” amaterskog ranga je taj da ne postoje ugovorne obaveze fudbalera, te igrački kadar zavisi od razgovora i dogovora sa svakim pojedinačno. Zato je teško govoriti o ambicijama dok se situacija ne iskristališe do kraja.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa