29. jun 2017.29. jun 2017.
PRAZNIK MIRA I TOLERANCIJE
ORGANIZOVANA BAJRAMSKA SOFRA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

PRAZNIK MIRA I TOLERANCIJE

U organizaciji Islamske zajednice Šabac i Grada Šapca, u subotu je, povodom praznika Ramazanskog Bajrama, u šabačkoj mahali organizovana Bajramska sofra, kojoj su, pored vernika, prisustvovali zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i član Gradskog veća zadužen za verske zajednice Salko Karadarević.
- Okupili smo se da obeležimo kraj Ramazanskog posta i početak velikog muslimanskog praznika Ramazanskog Bajrama. Razumejući i poštujući potrebe i opredeljenja svih naših građana, Grad Šabac je i ove godine pomogao u organizaciji Bajramske sofre. Ovom prilikom, islamskim vernicima i poglavarima islamske zajednice čestitam praznik i želim da naredni dani budu ispunjeni slogom i tolerancijom. Samo zajedno možemo graditi bolju budućnost i negovati najveće vrline ljubavi, mira i uzajamnog poštovanja - poručio je zamenik gradonačelnika Šapca.
Muftija mačvansko-podrinski Mehmedalija efendija Veli čestitao je svim vernicima Islama ovaj veliki praznik.
- Uz zahvalu uzvišenom Bogu, jedinom koji nas je voljom svojom obradovao Ramazanom, mesecom posta i oprosta, danas pred prvi dan Bajrama kada se muslimani sveta raduju osvojenim nagradama i oprostu uzvišenog dočekujemo Bajram u miru i blagostanju, u našoj domovini, u našem gradu Šapcu. Verujem da će nas svevišnji sastaviti u večnome raju s našim bližnjima, prijateljima i komšijama, jer smo se u ovim danima molili za sve ljude, njihovo zdravlje i napredak i molimo uzvišenog gospodara da oprosti svim pokajnicima - poručio je Muftija mačvansko-podrinski.
ČESTITKA GRADONAČELNIKA
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je Islamskim vernicima i poglavarima Islamske zajednice Ramazanski Bajram, uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.
- Želim vam da praznične dane provedete u miru, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. Neka vam praznik donese duhovni mir i radost, a dani pred nama blagostanje, toleranciju i međusobno razumevanje - poručio je gradonačelnik Šapca u čestitki upućenoj povodom Ramazanskog bajrama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa