29. jun 2017.29. jun 2017.
Krivina u ogledalu

Odbrana zemlje kokošjim grudima

Taman kada smo pomislili da je zezanje sopstvenog naroda završeno onog trenutka kada je vrhovni poglavar odlučio da neraspoređenog mister lapsusa rasporedi u Koridore, desio se Gašić. Uz obrazloženje da je čak godinu i po dana izdržao bez državne funkcije, ej godinu i po dana, neraspoređeni nekadašnji ministar vojni raspoređen je u šefa BIA.
Tada smo rekli, ok, to je to, nema dalje. Kad ono ima. Smeniše nuklearnog fizičara sa mesta predsednika Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije, i postaviše Maju Gojković!? Bolje je, doduše, da nas i ona štiti od jonizujućih zračenja nego npr. Babić, jer on teško da bi potrefio sva slova. Mogao bi jonizujuće zrake da pomeša sa nekim Junuzima sa Kosova, i eto belaja. Ovako Maja će da bdi nad nama, nema sekiracije.
U svojim glavama smo razbistrili i poslagali – Babić, Gašić, Maja, ajde i Ana, kada ono – već raspoređeni Vulin dobio novi raspored i to u Ministarstvo odbrane. E, zemljo junaka – Stepe Stepanovića, Vojvode Mišića, majora Gavrilovića. Pa čak su i taj Šutanovac, i Vučić, i Gašić i Đorđević odslužili vojni rok, a Vulin nije. Odkud ideja nekom da ga postavi? Pa, šta će VAM otac reći, predsedniče, što na čelo odbrane stavljate nekoga koga su pileće grudi ili ravni tabani sprečili da ispuni obavezu prema državi? Te iste grudi ili tabani ga mogu sprečiti i u eventualnoj odbrani zemlje, zar ne? Nisu valjda nestale u međuvremenu.
Problemi nam ne ginu. Možda je ON to i hteo. Pusti njega sa lanaca da reži na Albance, Hrvate, Bošnjake, što i na neposlušne Srbe, a onda ON, veliki ON, mirno i staloženo rešava sve mirnim glasom. Ako je kao ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, bio „poslednja odbrana lika i dela Aleksandra Vučića prema spoljnim neprijateljima“, kakav li će tek biti kao ministar vojni?
Da je sposoban ministar pokazao je u svom resoru. Naročito kada su njegovog službenika uhvatili sa zanimljivim sadržajem u službenim kolima. Da je morala i pravde, leteo bi zajedno sa tim službenikom u političku prošlost, a ovako će punim grudima i tabanima, u tenak.
Pošto smo već videli patrijarha sa mandatarkom, biće ništa manje zanimljivo da vidimo i ministra vojnog sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Dikovićem. Vojska, ko vojska, navikla je ona na poniženje. Jedno, više-manje, ništa ne znači, samo da ministar ukapira kojom se rukom salutira.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa