29. jun 2017.29. jun 2017.
ŠAMPIONI MEĐUOPŠTINSKE LIGE „POCERINA“

UBEDLjIVO, SIGURNO, DOMINANTNO

Fudbaleri „Cerića“ iz Miokusa prvi su u ligama pod ingerencijom FS Mačvanskog okruga obezbedili titulu i viši rang. Jesen je bila gotovo perfektna, proleće nešto slabije, no nije bilo dileme ko će podići pehar
Bili su prvi favoriti i pre početka sezone, a kada su tokom 15 jesenjih kola osvojili 43 od mogućih 45 bodova postalo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. „Cerić“ je novu kalendarsku godinu dočekao, praktično, kao novi šampion, a glavno pitanje lige postalo je ko će biti drugi i treći.
- Ne znam da li je skoro neko ovako dominantno osvojio titulu u međuopštinskom rangu, ali ne znam da li je neko imao i jači tim. Naš dres nosili su igrači sa zonaškim, srpskoligaškim, čak i prvoligaškim iskustvom. Znali smo da je samo titula zadovoljavajuć plasman i to smo ostvarili. Mislim da se stekao pogrešan utisak kako naša liga nije kvalitetna. Uveren sam da je kvalitetnija nego mnogo prethodnih godina. Imali smo odlične ekipe „Dušana Silnog“, „Vojvodu Stepu“, „Karađorđa“. Dobra liga, dobre utakmice, sve to naš rezultat čini još većim – ističe predsednik kluba Mladen Veselinović.
Prema rečima rukovodstva, Miokus ima uslove i za viši rang od okruga te nema dileme da li će se Okružna liga gledati u ovom selu. Potpuni fokus pomeren je na stvaranje tima za jači rang.
- Čeka nas mnogo jače takmičenje i u skladu sa tim primarni cilj je opstanak, mirna sezona. Ukoliko dođe do reorganizacije Zone, sve je moguće. Već u ovoj sezoni imali smo igrače iz različitih krajeva, ne okruga, nego države (Mionica, Beograd, Bajina Bašta...) a sada razmišljamo u dva pravca. Hoćemo da sačuvamo što više aktuelnih fudbalera, ali i pojačamo tim sa pet, šest igrača sa iskustvom višeg ranga – zaključuje Veselinović.
Predsednik kluba izražava zahvalnost i rukovodstvu Lige i Saveza na organizaciji, a zajedno sa trenerom pohvaljuje kolektiv pre bilo kog pojedinca.
- Bili smo tim od prvog kola, igrači su se razumeli u svakom trenutku, znali smo šta hoćemo u svakoj utakmici. Biće promena u igračkom kadru, ali i za uspeh u okrugu ključno je očuvati ovakvu atmosferu – dodaje trener Ivko Vraštanović.
Titulu u Miokus doneli su: Budaković, Despotović (golmani), Đukanović, Miljković, B. Janković, Mi. Filipović, Živković, M. Janković, Damnjanović, Šujić, Vraštanović, Urošević, Galonić, Popović, Pavlović, Topuzović, Ma. Filipović, Jevtić, Marković, Gošić i Matić, odnosno Živković, duo koji je od 110 golova ekipe, postigao čak 66. S klupe i iz uprave ekipu su predvodili: Ivko Vraštanović (trener), Veljko Vraštanović, Dejan Samardžić, Nenad i Dušan Janjić, Saša Marković i Mladen Veselinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa