29. jun 2017.29. jun 2017.
U KORIST KLUBOVA I MLADIH
SARADNjA “PROVA” I “SAVACIUMA”

U KORIST KLUBOVA I MLADIH

Novi srpskoligaš Fudbalski klub “Provo” i Pionirski omladinski fudbalski klub “Savacium” Šabac uspostavili su saradnju. Mladi igrači iz šabačkog kluba biće na raspolaganju Provcima, a istovremeni mladi fudbaleri iz Prova treniraće u školi “Savaciuma”
Prema pravilniku FSS, takmičenje u Srpskoj ligi zahteva da svaku utakmicu počnu bar dva tzv. “bonus” igrača, što podrazumeva bar nekoliko kvalitetnih mladih fudbalera u “rosteru”. Do sada su Provci imali problem sa “izvorom” mladih koji će, nadaju se, biti rešen saradnjom sa Savaciumom.
- Škola “Savaciuma” ubedljivo je najkvalitetnija u Šapcu i na ovom prostoru, te su oni bili logičan izbor. Igrači šabačkih “plavih” rođeni 1999. i 2000. godine priključeni su prvom timu Prova, videćemo na koga računamo tokom sezone. Mi dobijamo kvalitetne mlade igrače, a naši prijatelji priliku da stvaraju igrače koji imaju šansu da igraju u prvom timu u okolini – ističe trener Prova Igor Đurković.
Savacium se do sada suočavao sa problemom kvaliteta omladinske selekcije.
- Naši najkvalitetniji pioniri i kadeti odlaze u tom uzrastu u jače klubove, u Beograd, Novi Sad, Čačak, dok u omladincima preostaju mladi koje u seniorskom rangu očekuju timovi iz okruženja, članovi Međuopštinskih liga ili Okružne lige. Sada pripremamo igrače za prvi tim i nudimo im priliku da igraju jak rang kao što je Srpska liga – naglašava trener i član rukovodstva “Savaciuma” Zoran Kokanović.
Deo novouspostavljene saradnje je i škola “Savaciuma” u Provu gde će trenirati najmlađi sa tog područja, a oni koji kvalitetom zasluže nosiće dres šabačkog kluba u pionirskim i kadetskim ligama.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa