30. decembar 2010.30. dec 2010.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

USVOJEN BUDžET ZAHTEVA ŠTEDNjU

Usvajanjem budžeta za 2011. godinu u visini od 351 milion dinara, što je za preko četiri odsto više nego lane, od svih korisnika traži maksimalnu štednju. Nova sredstva od Republike, do kraja 2010. godine, treba da poprave budžetske prilike
Na sednici Skupštine opštine Bogatić, 23. po redu, održanoj prošlog petka, najvažniji je usvojeni predlog odluke o budžetu za 2011. godinu. On je planiran u visini od 351 milion dinara, što je za 4,8 odsto više nego lane. Kako je istakla Olivera Maštrapović, stručnjak za finansije očekivani prihodi usaglašeni su sa rashodima, a ona očekuje i izuzetno dobru realizaciju budžeta od oko 93 odsto. Do kraja 2010. godine treba da stigne nova tražnja, transfernih sredstava iz Republike, što će nadaju se, znatno popraviti budžetske prilike. Ali bez obzira na to svim korisnicima se preporučuje maksimalna štednja, imajući u vidu svetsku ekonomsku krizu domaće prilike u privredi.
Predstavnici opozicije stavili su primedbe na manjak sredstava planiranih za školstvo i po mišljenju Aleksandra Vulovića, neravnomeran raspored. Poredio je visinu sredstava planiranih za školu u Badovincima, gde radi i Dublju. Traženo je i više subvencija za poljoprivredu budući da je Mačva, poljoprivredni kraj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa