30. decembar 2010.30. dec 2010.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

MEĐU PRVIMA U SRBIJI

Po broju osvojenih nagrada na republičkim i međunarodnim konkursima šabačka Škola za umetničke zanate je među vodećim likovnim školama u Srbiji. Tajna uspeha: neosporan talenat i kreativnost učenika u kombinaciji sa profesorom koji u svakom trenutku zna da motiviše
Kalendarski kraj godine je vreme kada uglavnom sabiramo učinjeno u proteklom periodu. Podvlači se crta i sumiraju rezultati. U slučaju šabačke Škole za umetničke zanate razloga za zadovoljstvo postignutim je dosta. U sledeću godinu, ova obrazovna ustanova, po broju osvojenih priznanja na domaćim i međunarodnim konkursima, će ući kao jedna od najuspešnijih u Srbiji.
- Moram da naglasim da nije lako doći na tu poziciju i da ni jedan uspeh nije slučajan. Svaki uspeh, svako priznanje, podrazumeva višegodišnji uloženi trud, kako nastavnog kadra na podučavanju učenika, tako i rukovodstva Škole, koje je, uz pomoć Gradske uprave i Ministarstva prosvete, od njenog osnivanja 1993. godine, stvaralo iz godine u godinu sve bolje mogućnosti i uslove za kvalitetan obrazovno ““vaspitni proces ““ istakla je direktorka Škole za umetničke zanate Nevenka Đokić napominjući da su najveća vrednost ove škole upravo učenici, kreativni mladi ljudi, specifičnog umetničkog senzibiliteta, dok je sa druge strane, zadatak svih zaposlenih u školi da ih što bolje upoznaju i pruže kvalitetno obrazovanje u toku četvorogodišnjeg školovanja, kako bi im razvili talente i sposobnost estetskog i kritičkog mišljenja neophodnog u daljem stručnom usavršavanju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa