6. jul 2017.6. jul 2017.
TITULA UZ DECU KLENjA
FK “DUŠKO” KLENjE – ŠAMPION MOL “MAČVA”

TITULA UZ DECU KLENjA

Klenjanima proteklog avgusta plasman u Okružnu ligu nije bio primarni cilj, ali u izjednačenom prvenstvu znali su da iskoriste kikseve drugih ekipa, otvore vrata višeg ranga, a potom, samouvreno kroz njih “prođu”
Ovosezonsko izdanje Međuopštinske lige “Mačva” bilo je jedno od najneizvesnijih i najujednačenijih do sada. Pet različitih ekipa bilo je, bar jedno kolo, na nekoj od prve tri pozicije. Među vodećima smenjivali su se: “Duško”, “Gorki”, “Milicionar”, “Cer”, “Budućnost” (Pocerski Dobrić). Ipak, u finišu jeseni, Klenjani su iskoristili neočekivane poraze ekipa, u tom trenutku, iznad njih na tabeli, došli do nezvanične titule i novu godinu čekali na vrhu. Svesni velikog izazova Okružne lige, jačine takmičenja, uprava je analizirala novoukazanu priliku, procenila da ekipa organizaciono ima snage da se bori i potajna želja postala je ambicija u 2017. godini. Postavljen je cilj plasmana u viši rang.
- Međuopštinski rang je sve jači iz godine u godinu, ali smo osetili da imamo snagu za odlučujući korak. Prilika za viši rang je motivisala ekipu da pruži i više od maksimuma, te rezultat nije mogao izostati – naglašava Mijatović.
Angažovanje novih igrača jeste neophodno, ali njihov doprinos uvek zavisi od brzine prilagođavanja novoj sredini. Čini se da su u Klenju napravili dobar potez jer za razliku od jeseni, tokom proleća izmena u vrhu tabele nije bilo. Iako su osvojili pet bodova manje nego tokom jeseni “crveno-crni” sigurno su čuvali i sačuvali prvo mesto. Slavili su u Bogosavcu, savladali Miliconar i Cer, te i poraz u Glušcima nije imao posledice. Velikih 6:0 protiv ekipe iz Dobrića osiguralo je i teoretski istorijski rezultat.
-Posle više od jedne decenije ponovo smo u Okružnoj ligi i posebno smo ponosni što smo taj uspeh ostvarili sa našom decom, sa igračima iz Klenja i samo dva prvotimca van našeg sela. To je politika kojom ćemo pokušati da obezbedimo opstanak naredne sezone i postanemo stabilan okružnoligaš. Imamo jaku omladinsku školu koju predvodi Dragomir Baća Danilović, to je naša baza za budućnost. Imali smo veliku pomoć, pomoć Opštine Bogatić, Mesne zajednice, naših meštana i navijača, ostvarili smo pomak i po pitanju infrastrukture. Trenutno tragamo za jednim iskusnim veznim igračem i napadačem, kao i trenerom, s obzirom da je Kojić podneo ostavku – ističe predsednik kluba Dragan Mijatović.
Klub organizuje i akciju pomoći klubu, a cilj uprave je da obezbedi sigurnu finansijsku potporu za viši rang. Priliku da igraju u znatno jačoj ligi i sanjaju san zoni posle 20 godina obezbedili su trener Siniša Kojić i igrači: Davidović, Nedić (golmani), Nikola, Marko i Miroslav Jokić, Ostojić, Ninković, Gajić, I. Kojić, Lukić, Miloš i Mile Subotić, Dr. Jokić, M. Kojić, Zorbić, Ignjatović, Zlatković, Da. Jokić, Grujić, Ercegovčević i Đurković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa